24 / 04 / 2024

Cennet Koyu arazisinin iki yatırımcısı ayrıldı!

Cennet Koyu arazisinin iki yatırımcısı ayrıldı!

Geçen yaz başında Türkiye'nin en önemli arazi ihalelerinden bir tanesi gerçekleşmiş, Cennet Koyu'nun 700 dönümlük en büyük parseli TMC Mazıdağı Fosfat Sanayi tarafından satın alınmıştı. Cennet Koyu arazisinin iki yatırımcısı ayrıldı...



Geçen yaz başında Türkiye'nin en önemli arazi ihalelerinden bir tanesi gerçekleşmiş, Cennet Koyu'nun 700 dönümlük en büyük parseli TMC Mazıdağı Fosfat Sanayi tarafından satın alınmıştı. TMC Mazıdağı Fosfat adı altında ihaleye katılan Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Cengiz Holding Başkanı Mehmet Cengiz, Rixos'un Yönetim Kumlu Başkanı Fettah Tamince ve Orjin Grubu'nun iki ortağı Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun, araziye toplam 277 milyon lira ödeme yapmayı taahhüt etmişti. 


Proje ortaklığı şeklinde yürüyecek satın alma sürecinin hemen ardından taraflarla yaptığımız konuşmalarda kimi önemli ayrıntıları o tarihte yine bu satırlarda paylaşmıştık. Yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın en temiz kıyılarından birine sahip olan Cennet Koyu'nda hazırlanacak projede en fazla 40 büyük arazili villa planlanmış, bu gayrimenkulleri tamamlayan bir de lüks otelin devreye alınması düşünülmüştü. 


Dördü de Türkiye'nin alanlarında çok önemli isimleri olan Ciner, Cengiz, Tamince, Yıldırım ve Kurşun'un aslında özel yaşamlarında da çok iyi dost oldukları biliniyor. Yakın dostların geliştirileceği proje büyük bir merakla Eklenmeye başlanmıştı. 


Ancak aradan geçen zaman içerisinde söz konusu proje ile ilgili kamuoyuna bir bilgi ulaşmadı. Taraflar adeta sessizliğe büründü. Yaptığımız araştırmada gördük ki dörtlüden ikisi ihalenin ardından ortaklıktan çekilmiş. Ciner ile Orjin Grubu'nun iki ortağı Kurşun ve Yıldırım, söz konusu projeden ayrılmışlar. Hemen belirtelim, başka işbirliklerinde çok sık gördüğümüz şekli ile bu tür çekilmeler tarafların aralarında olumsuzluk ve küslük yaşanmasından kaynaklanmamış. Ayrılanlar ile kalanlar hala iyi dostlar, kimi ticari ilişkileri hala en üst seviyede yürüyor. 


Orjin Grubu'nun kendi gayrimenkul geliştirme işlerine ve projelerine konsantre olmak için ayrıldığını, Ciner'in de enerji işine odaklı bir gerekçe ile işbirliğine nokta koyduğunu öğrendik. Projenin diğer iki ortağı Cengiz ve Tamince'nin ise sıkı bir proje geliştirmek için çalışma yürüttüğünü ifade edelim. 


EKONOMİST


Geri Dön