20 / 04 / 2024

Central Park Projesi 3 boyutlu çizimle canlandırıldı!

Central Park Projesi 3 boyutlu çizimle canlandırıldı!

Salih Bezci’nin daha önce öneri olarak sunduğu ‘Central Park’ projesi 3 boyutlu çizimle canlandırıldı. Proje; Gençlik Parkı ile 19 Mayıs Stadyumu’nun bulunduğu alanı spor, eğlence ve yaşam merkezi haline dönüştürmeyi amaçlıyor.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Başkent’e inşa edilecek yeni stadyumun 19 Mayıs alanı üzerinde yapılması önerisine üzerine, “Yeni stadyumu İstanbul Caddesi'ne doğru kaydıralım, alanı Gençlik Parkı'yla birleştirip büyütüp Central Park yapalım” diyerek eskizlerini çizdiği projenin 3 boyutlu görselleri hazırlandı. Arena Spor Salonu'nun mevcut haliyle korunduğu projede, yeni stadyum İstanbul Caddesi ile Kazım Karabekir Caddesi'nin kesiştiği köşede konumlandırılıyor. Gençlik Parkı Havuzu'nun Central Park'taki gibi büyütülerek yapay göle çevrildiği projede, sosyal yaşam ve rekreasyon alanları da yer alıyor. Göl etrafında konut ve iş merkezlerinin yanı sıra kafe, restoran, kültür ve sanat merkezleri bulunuyor.  Proje ilerleyen yıllarda istenirse hipodrum alanıyla da birleştirilebilir bir esneklikte tasarlandı.


EKONOMİYE CAN VERİR

 

Bezci, 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak 42 bin kişilik stadyumun da içinde bulunacağı projenin Başkent'in vizyonunu geliştireceğini belirten Bezci şunları söyledi:

“Bu proje Ankara'yı gri şehir olmaktan çıkartarak 21. yüzyıla taşıyacak. Ulus'u canlandırıp dünyaya tanıtacak. Yeni stadyumda büyük kulüplerin maçlarının yanı sıra milli maçlar, Avrupa Şampiyonası maçları yapılır. Bu maçlara gelecek seyircinin konaklama, yeme içme ve diğer harcamalarıyla şehrin ekonomisi canlanır. Ayrıca bu stadyum konserler ve diğer büyük organizasyonlara çok rahat ev sahipliği yapabilir. Projen görsellerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sunmak üzere randevu istedik.”


Hürriyet Ankara


 


Geri Dön