27 / 04 / 2024

Century 21 Türkiye, yeni franchise'lar arıyor!

Century 21 Türkiye, yeni franchise'lar arıyor!

Gayrimenkul danışmanlığı alanında hizmet veren Century 21 Türkiye, yeni franchise'lar arıyor. Ortalama 15 bin dolar yatırımla açılabilecek ofislerde aylık ortalama IQ bin lira ile 150 bin lira arasında ciro elde edilebiliyor



Gayrimenkul sektörünün son yıllarda II kurumsal bir kimli lik kazanmasıyla birlikte bu alanda hızlı bir büyüme yaşandığını görüyoruz. Sektör hızlı bir şekilde kurumsal kimliğe sahip markaların çatısı altında şubeleşmeye başladı. Bu da yeni girişimleri ve franchising fırsatlarını beraberinde getiriyor. Örneğin, Century 21 Türkiye, kendisine yeni franchise'lar arayan markalardan biri.

ABD'de 1971 yılında kurulan Century 21, kurumsal gayrimenkul satışı hizmeti veren ve aynı zamanda dünyanın en tanınmış franchising markalarından biri. Dünyada 68 ülkede, 7 bin 700'den fazla ofis ve 117 binden fazla çalışana sahip. 2001 yılında Türkiye ofisini açan Century 21 Türkiye, kurumsal gayrimenkul danışmanlığının yanı sıra, konut sigorta hizmeti, taşıma ve tadilat - dekorasyon hizmederi de veriyor. Türkiye'de 122 franchise ofis ve bin 530 çalışana sahip.

2011 yılı sonunda franchise sayısını 150'ye, çalışan sayısını ise 2 bine yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyen Century 21 Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Altaş, önümüzdeki üç yıl içinde ise franchisesayılarını 250'ye çıkaracaklarını belirtiyor. Altaş, bunun yanı sıra hali hazırda başta büyükşehirler olmak üzere hizmet verdikleri illere yenilerini eklemeyi planladıklarını da ifade ediyor.

Türkiye'ye yayılacak

şžu anda ağırlıklı olarak İstanbul,  Ankara  ve izmir'de bulunan ofislere ek olarak, önümüzdeki dönemde Türkiye'deki her bölgeye yeni franchise ofislerinin açılması planlanıyor. Girişimci adayından talep edilen franchise giriş bedeli bölgeye göre değişiyor. Ancak Altaş, bu bedelin 10 bin ile 20 bin dolar arasında değiştiğini söylüyor. Yine bölgeye göre değişmekle birlikte yeni açılacak bir Century 21 ofisinin toplam yatırım maliyeti ortalama 15 bin dolar civarında.

Bulunduğu bölgenin potansiyeline göre değişmekle birlikte bir Century 21 ofisinin aylık ortalama cirosunun minimum 10 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar çıkabildiği ifade ediliyor. Kar marjları ise ortalama yüzde 3,5. Hüseyin Altaş, sürekli franchise ödemesi (royalty) bedeli olarak her ofisin komisyon cirosu üzerinden yüzde 6 pay aldıklarını buna ek olarak yine ofisin aylık komisyon cirosunun yüzde 2'sinin de reklam katkı payı olarak alındığını vurguluyor.

Deneyim aranıyor

Öncelikle franchise'ların, gayrimenkul danışmanlığı konusunda tecrübe sahibi olmalarını beklediklerini söyleyen Altaş, şöyle devam ediyor:
'Sahip olduğumuz vizyon doğrultusunda hedeflerimize katkı sağlayacak bilgi, birikim ve donanıma sahip olması bizim için önemli. Bunun dışında, yeni açılacak franchise ofisinin, kolay ulaşılabilen, minimum 70 m2, düz ayak giriş veya birinci ya da ikinci kat seviyesinde ofis alanları olmasını tercih ediyoruz.'

İşžİN AYNASI

Uygun yer: Ofisin, kolay ulaşılabilen, minimum 70 m2, düz ayak giriş veya birinci ya da ikinci kat seviyesinde ofis alanları olması tercih ediliyor.

İlk sermaye: Bir Century 21 ofisinin toplam yatırım maliyeti ortalama 15 bin dolar civarında.

Ciro hedefi: Bulunduğu bölgenin potansiyeline göre değişmekle birlikte bir Century 21 ofisinin aylık ortalama cirosunun minimum 10 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar çıkabildiği ifade ediliyor.

Kar marjı: Ortalama yüzde 3,5. Bayilerde aranan özelliklen Bu alanda tecrübeli girişimciler aranıyor.

Başvuru için: www.century21.com.tr adresinde yer alan formu doldurarak ya da 0212 324 37 07 numaralı telefonu arayarak franchise başvurusunda bulunulabilir.
Ekonomist/Burcu Tuvay


Geri Dön