19 / 04 / 2024

Ceren Kumbasar: Riva, İstanbul’un yeni çekim ve cazibe merkezi olacak!

Ceren Kumbasar: Riva, İstanbul’un yeni çekim ve cazibe merkezi olacak!

Cube İstanbul Başkanı Ceren Kumbasar Kanal projesi ile Riva'nın İstanbul’un yeni çekim ve cazibe merkezi olacağını söyledi...



Yeşil ve mavinin buluştuğu Riva, imara açılıyor… Konuyla ilgili bilgi veren Cube İstanbul Başkanı Ceren Kumbasar "Bu projeyle amaçlanan, çevrenin korunmasının yanı sıra hayata geçirilmesi planlanan bu kanaldan bir ekonomi yaratmaktır diyerek proje ile kazanan İstanbul olacaktır. Kanal Riva Projesi'yle bölge İstanbul'un yeni çekim ve cazibe merkezi olacaktır.." dedi.

Türkiye’nin Gayrimenkul yatırım ve pazarlama danışmanlığı sektöründe ki en eski ve prestijli firmalarından Cube İstanbul Başkanı Ceren Kumbasar Kanal Riva projesi için İstanbul için büyük kazanımdır dedi… İstanbullular'ın doğa ve yeşille buluştuğu Riva Deresi ve çevresinde, yeni bir turizm cenneti yapılmasını kapsayan "Kanal Riva" projesiyle (Riva Vadisi Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi), Beykoz'a modern turizm tesisleri, sosyal donatı ve spor alanları kazandırılacak. "Kanal Riva" projesi, ilçenin çehresini değiştirerek, yeni bir turizm alanı oluşturacak. 

Kumbasar, uygulanacak projeyle, Riva Deresi doğaya uygun şekilde ıslah edilerek turizme kazandırılacak. Kazanan Riva başta olmak üzere İstanbul olacaktır dedi. Kumbasar, tam kapsamlı yapılacak bu projeler sadece çevreye değil ekonomiye de bir katkı sağlayacaktır dedi.


Beykoz'un gelişen turizm vizyonuna, çevre, sosyal yaşantı ve ekonomiye değer katacak projenin hayata geçtiğinde bugüne kadar sel baskınlarıyla gündeme gelen Riva Deresi bundan böyle turizm alanları ile gezi, dinlenme ve spor alanlarıyla adından söz ettirecek. 


uzun yıllardır sel baskını riskine karşılık yapılacak dere ıslahıyla, Riva sakinleri için güvenli hale getirilecek. Islah projesiyle Riva Deresi'nde 50 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde bir kanal kurulacak ve bu kanalda tekne gezintilerine açılacak. Riva'yı şehrin yeni çekim merkezi haline getirecek olan proje kapsamında kanal çevresinde doğal dokuya uyumlu butik oteller kurulacak ve istihdam sağlanacak. 

Yine Riva ve civar köylerde organik tarım ekonomisi desteklenecek. 


Proje çerçevesinde ilçeye sadece çevreci bir turizm yatırımı kazandırılması değil, Riva ve civar köylerdeki imar sorunların çözüme kavuşması ve imar planlarının tamamlanması da hedefleniyor. 

Saygılarımızla




Geri Dön