19 / 04 / 2024

Çerkezköy Evsel Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Çerkezköy Evsel Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan, Çerkezköy Evsel Atıksu Arıtma Tesisinin (EATT) sözleşmesinin imzalandığı ve tesisin temelinin atıldığı bildirildi.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan, Çerkezköy Evsel Atıksu Arıtma Tesisinin (EATT) sözleşmesinin imzalandığı ve tesisin temelinin atıldığı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Çerkezköy EATT'nin yatırım bedelinin yaklaşık 20 milyon TL'ye mal olacağı belirtilerek, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında DSİ tarafından Ergene Havzasında 12 evsel atık su arıtma tesisi inşa edileceği ifade edildi. Bu tesislerden olan Çerkezköy evsel atık su arıtma tesisinde ise önemli bir eşik aşılarak projenin inşaat sözleşmesinin imzalandığı aktarılan açıklamada, "Yaklaşık 20 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilecek olan tesis, günlük 35 bin metreküp evsel atık suyu arıtma kapasitesine sahip. Ayrıca günlük 40 bin metreküp evsel atık suyu arıtma kapasitesine sahip Çorlu evsel atık su arıtma tesisinin ise inşaat ihale süreci devam ediyor" ifadelerine yer verildi. 



ATIK SU İLERİ ARITMA TESİSLERİNİ DSİ YAPIYOR 

Açıklamada, belediyelerin yapması gereken atık su arıtma tesislerinin, Ergene Havzası Eylem Planı kapsamında DSİ tarafından yapıldığı vurgulandı, DSİ'nin çalışmaları hakkında şu bilgilere yer verildi: "Bugüne kadar DSİ'nin hizmete aldığı tesisler arasında, Kırklareli merkez evsel atık su arıtma tesisi, Kırklareli Vize evsel atık su arıtma tesisi, Edirne-Uzunköprü evsel atık su arıtma tesisi yer alıyor. Hayrabolu, Malkara, Saray, Babaeski, Pınarhisar, Muratlı ve Keşan atık su arıtma tesislerinin ise inşaatları yıl sonuna kadar tamamlanacak. En kısa zamanda tamamlanacak olan bu tesislerin hizmete alınması ile Ergene eski günlerine kavuşacak." Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışmalarını yürüttüğü Ergene Havzası Koruma Eylem Plam'nın 15 maddeden oluştuğu, eylemlerin tamamlanmasıyla havzadaki kirliliğin ortadan kaldırılarak tabi hayatın devam etmesinin hedeflendiği kaydedildi. 



Trakya Gazetesi 


Geri Dön