26 / 04 / 2024

Çerkezköy OSB'ye buhar santrali kurulacak!

Çerkezköy OSB'ye buhar santrali kurulacak!

Çerkezköy OSB, fabrikaların üretim maliyetini azaltmak için buhar santrali kurmaya hazırlanıyor. Bir dizi altyapı projesi yürüten OSB yönetimi bölgenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla baraj kurmayı da planlıyor.



Çerkezköy OSB, fabrikaların üretim maliyetini azaltmak için buhar santrali kurmaya hazırlanıyor. Bir dizi altyapı projesi yürüten OSB yönetimi bölgenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla baraj kurmayı da planlıyor.


 Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, bölge fabrikalarının üretim maliyetini düşürmek için OSB'ye buhar santrali kuracaklarını belirterek, atık çamuru bertaraf tesisi ve yeraltı su rezervlerini korumak amacıyla baraj kurulması konusunda da proje yürüttüklerini söyledi.

Buhar santrali için inceleme ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden Sözdinler, "Bölgedeki fabrikaların bu sayede üretim maliyetleri düşecek. Projenin bölgemize çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.


Yeraltı su rezervlerini koruma amaçlı baraj projesinin de DSİ'den çıktığını belirten Sözdinler, "Bedeli yönetim kurulunca ödenecek. Kamulaştırmayı tamamlayıp barajın temelini atmayı hedefliyoruz. Proje ile sanayi kuruluşlarının su ihtiyacı tamamen karşılanacak. Sanayi atıklarının da bertarafı fabrikalar için önemli bir maliyet oluşturuyr. Bu durum için de atık çamuru kurutacak ve yakacak tesisin inşaatına başladık. Tesis günlük 60 ton atığı bertaraf edecek. Bu yatırımın çevre yatırımları adına çok önemli olduğu kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.


Beyaz yakalı sorununu aşmak için bir enstitü hedefliyoruz


Katılımcıların katma değeri yüksek, verimli ve karlı üretim yapmaları için çalıştıklarını kaydeden Sözdinler, "Bö1genin ticari hayatını canlandırmak ve katılımcılarımızın her türlü ihtiyacını bölgemiz içinde karşılayabilmek için 14 dükkanlı ticaret bloklarını da tamamladık ve talep edenlere kiralamaya başladık. Ayrıca Türkiye'de örnek gösterilebilecek kampüs alanında inşa ettiğimiz Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de tamamlanarak geçtiğimiz yıl eğitim ve öğretime başladı. Meslek lisemiz 5 alan ve 7 dalda eğitim veriyor. Beyaz yakalı sorununu aşmak için bir enstitü veya ÇOSB Meslek Yüksek Okulu'nu kurmayı hedefliyoruz" dedi. Sosyal sorumluluk projesi anlamında geçenlerde temeli atılan kreş ve gündüz bakımevinin de kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Sözdinler, "Bu projeyi de sanayicilerin ve çalışanların hizmetine sunacağız" dedi.


Gelişme aşamasındaki OSB'lere örnek teşkil ediyoruz


Yeni hizmet binalarının sanayicinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde inşa edildiğini aktaran Sözdinler, "Eğitimli ve tecrübeli personel, insana ve doğaya saygıyı ilke edinmiş profesyonel yönetim kadrosu ile hizmet ediyoruz. İtfaiye teşkilatı, geniş araç parkı, altyapı üstyapı hizmeti ile kurulum ve gelişme aşamasında olan sanayi bölgelerine örnek teşkil ediyoruz. Doğalgaz, elektrik ve su ihtiyacı gibi altyapı hizmetlerini sanayicilere aksatmadan sağlıyoruz. Bölge müdürlüğümzde kurduğumuz kamera izleme ve SCADA sistemi kapsamında 250 kamera ile bölgemizdeki gelişmeleri izliyor ve sorunlara çözüm üretiyoruz. SCADA sistemi ile firmaların elektrik, su, doğalgaz tüketimlerini ve arızalarını en iyi bu şekilde izliyoruz" şeklinde konuştu.


Lojistik merkez olma yolunda ilerliyoruz


İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin en büyük bin firması listesinde ÇOSB'den 33 firmanın yer aldığını vurgulayan Sözdinler, "TİM'in en büyük bin firma listesinde de 23 firmamız yer alıyor. Türkiye genelini kapsayan bu listelerde OSB'mizden daha çok katılımcının yer alması için çalışıyoruz. Çerkezköy OSB'den yapılan ihracat 3 milyar doları buldu. Trakya sanayisinin yüzde 80'i Tekirdağ'da yoğunlaştı. Deniz, kara, demiryolu ve havayolu ikmal ağlarından oluşan lojistik merkez olma yolunda ilerliyoruz. Tekirdağ'ın Ege'nin kuzeyi ve Marmara'nın güneyinde önemli lojistik merkez olması hedefleniyor" dedi.


Trakya'daki 9 Ar-Ge merkezinden 8'i Çerkezköy'de


Çerkezköy OSB'nin Endüstri 4.0'a geçiş noktasında altyapı çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Eyüp Sözdinler, ayrıca bölgemiz katılımcılarının Endüstri 4.0 hakkında bilgilenmesi ve duyarlılıklarının artması açısından bilgilendirme toplantıları yapmaya başlayacaklarına vurgu yaptı. Trakya'da bulunan 9 Ar-Ge merkezinin 8'inin Çerkezköy'de faaliyet gösterdiğini belirten Sözdinler, bu bilginin bile Çerkezköy'ü Endüstri 4.0 konusunda önemli bir lokasyon olarak göstermeye yettiğini kaydetti. Çerkezköy OSB'nin tekstil ağırlıklı bir bölge olarak bilindiklerini söyleyen Sözdinler, son yıllarda yüksek teknolojiye dayalı üretimin gerçekleştiği ilaç sektöründe de bir kümelenme oluştuğunu söyledi.


Dünya


Geri Dön