20 / 04 / 2024

Çerkezköy'de 200 yataklı yeni Devlet Hastanesinde çalışmalar devam ediyor!

Çerkezköy'de 200 yataklı yeni Devlet Hastanesinde çalışmalar devam ediyor!

Çerkezköy Devlet Hastanesinin yanında yapımına başlanan 200 yataklı yeni Devlet Hastanesinin hafriyat çalışmaları tamamlandı. 39 Milyon TL'ye mal olması beklenen yen Devlet hastanesinin hafriyat çalışmaları tamamlandı...





Çerkezköy Devlet Hastanesinin yanında yapımına başlanan 200 yataklı yeni Devlet Hastanesinin hafriyat çalışmaları tamamlandı. 23 Eylül'de başlayan hafriyat çalışmaları kısa bir süre önce tamamlanırken, devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Devlet hastanesi Başhekim Dr.Necati Karaoğlu, "firma yetkililerinin söylediğine göre, Mayıs, Haziran gibi tüm binayı bitirip mevcut binadaki tüm hizmet alanlarını oraya taşımak. Yeni binaya taşındıktan sonra da şu an oturduğumuz binayı yıkarak çevre düzenlemesinin yapılacağı ifade edildi" dedi.


 YAKINDA TEMEL ATILACAK 


39 Milyon TL'ye mal olması beklenen yen Devlet hastanesinin hafriyat çalışmaları tamamlandı. 

İstasyon Mahallesi'nde bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin hemen yanında bulunan arazi üzerinde yapımına başlanan yeni devlet hastanesinin zemin iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalar yapıldığı belirtildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Devlet Hastanesi Başhekmi Dr.Necati Karaoğlu, "Şu anda ana binanın oturacağı yerdeki hafriyat çalışmaları tamamlandı. Zeminin iyişelitirilmesiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Yüklenici firma temsilcilerinden aldığımız bilgilere göre de onun da bir kısmı tamamlandı. Orada ki tamamlanan kısımda demir bağlama işlemi yapılıyor ve yakında o bölümde temel atılacak" açıklamasında bulundu. 


TEKNİK BİNANIN TEMELİ ATILDI 


Temel atmayla ilgili olarak genel sekreterliğin bir planlama yapabileceğini düşündüğünü sözlerine ekleyen Karaoğlu, "Bu zemin iyileştirmesinin yanında teknik bina denen bir bina yapılması gerekiyordu. Ana bina dışında ana binaya destek olacak ve içinde teknik donanımların bulunacağı binanında temeli bitti. Şu anda birinci katının direkleri atılıyor ve hasır betonuna geldiler. Teknik binada bu şekilde tamamlanmış olacak" diye konuştu. 



BELİRTİLEN SÜRE ZARFINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR 


Başhekim Karaoğlu konuşmasının devamında ise, "Bakanlığımızın saha koordinatörleri, inşaat koordinatörleri sürekli buradalar. Şu anki çalışmalara göre, öngörülen sürede ilerlediği bizlere söylendi. Tahmini bitiş süresi sözleşmeye göre 2015 yılının dokuzuncu ayı. O süre zarfında yetişecek gibi gözüküyor. Hatta firma yetkililerini söylediğine göre, Mayıs-Haziran gibi tüm binayı bitirip mevcut binadaki tüm hizmet alanlarını oraya taşımak ve taşıdıktan sonrada şu an oturduğumuz binayı yıkarak çevre düzenlemesini yapmak olduğu ifade edildi" dedi. 

BODRUM HARİÇ 8 KATLI OLACAK Yeni Hastane'nin ana binası, bodrum katlar hariç 8 katlı olacak. Diğer iki blok ise 4'er katlı olacak. Yeni hastane ile birlikte Çerkezköy'e ayrılacak doktor kontenjanında büyük bir artış yaşanacağı ifade edildi. 25 bin 410 metrekarelik arsaya yapılacak olan yeni hastane, hasta kabulünü başlayana kadar, mevcut hastane hizmet vermeye devam edecek. 


Çerkezköy Gazetesi 


Geri Dön