26 / 04 / 2024

Çerkezköy'deki hayvan barınağı yenileniyor!

Çerkezköy'deki hayvan barınağı yenileniyor!

Hümeyra Turan Akdeniz'in, Çerkezköy Belediyesi'ne ait geçici hayvan barınağından çekip BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi) gönderdiği fotoğraflar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırdı.  



 
Bir hayvanseverin gönderdiği barınak fotoğrafları Başbakan'ı kızdırdı. Barınak silbaştan yenileniyor.

Hümeyra Turan Akdeniz'in, Çerkezköy Belediyesi'ne ait geçici hayvan barınağından çekip BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi) gönderdiği fotoğraflar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırdı. Çok zor koşullarda yaşamaya çalışan hayvanlar için yeni bir barınak yapılacak. Yüksek kimyager Akdeniz, Erdoğan'a gönderdiği mektupta Çerkezköy Belediyesi'ne ait geçici bakım evinin barınak kriterlerine uygun hale getirilmesi için Başbakanlık'ın belediyeyi uyarmasını talep etmişti. Mektubun ulaşmasıyla harekete geçen Başbakanlık, Çevre ve Orman Bakanlığı'nı ikaz etti. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Çerkezköy Belediyesi'ni konuyla ilgili sert bir şekilde uyararak yeni bir hayvan barınağı yapması gerektiği belirtildi.

2011 içinde bitirilecek

Bunun üzerine Çerkezköy Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. Yeni bir 'yaban hayvanı ve sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi ve geçici bakım evi' yaptırılması konusunda belediyeden söz alındı. İnşaat ihalesi de gecikmeksizin açıldı. Başbakanlıktan hay vanseverlere gönderilen yanıtta rehabilitasyon merkezi ve geçici bakımevi yapımının 2011 içinde bitirileceği belirtildi, Yeni bina yapılana kadar hayvanların mağdur olmaması konusunda belediyeye uyarı da yapıldı.
Radikal/Tarık Işık


Geri Dön