19 / 04 / 2024

Çerkezköy'deki kaçak yapılar yıkılacak!

Çerkezköy'deki kaçak yapılar yıkılacak!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, evlerinin yıkılacağını öğrenen Roman vatandaşlar, belediye binasına yürüdü



Çerkezköy Belediyesi'nce, Roman vatandaşların oturduğu Bağlık Mahallesi'nde dere yatağına yakın olan ve kaçak yapıldığı iddia edilen 104 haneye evlerin kısa sürede boşaltılması için tebligat gönderilmesi üzerine 500'e yakın Roman vatandaş belediye binasına yürüdü.

Yol boyunca belediye aleyhine slogan atan vatandaşlar, belediye önüne geldiklerinde Başkan Ali Ertem ile görüşmek istedi. Polis ekipleri, belediye binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Çerkezköy Romanlar Derneği Başkanı Ali Ekber Özbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 650 hanenin oturduğu mahallede bugüne kadar elektrik, su ve çevre temizlik vergilerinin aksatılmadan ödendiğini söyledi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in kendilerine "TOKİ'den ev yapacağı" konusunda söz verdiğini ve kalacak yer gösterilmesinden sonra mahalleyi boşaltacakları konusunda anlaştıklarını anlatan Özbudak, şöyle konuştu: "Ancak Başkan Ertem şimdi ben öyle bir şey demedim diyor. Bize yer göstermeden evlerinizi boşaltın demek bizi sokağa atmaktır. Burada bize devamlı ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Mahallemiz pislik içinde, kimse bize ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamaz."

Roman vatandaşlar, halen belediye başkanı ile görüşmek için bina önünde bekliyor.
AA


Geri Dön