24 / 04 / 2024

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ilişkin 7 sorun TBMM'de!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ilişkin 7 sorun TBMM'de!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi binasının tadilatı ve yerleşkenin satılacağı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ne ilişkin 7 sorun TBMM de!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi binasının tadilatına ve yerleşkenin satılacağı iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Tanrıkulu önergesinde "İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi  Marmaray  İnşaatı ve İSKİ çalışmaları nedeniyle hasar gördüğü gerekçesi ile boşaltılmış ve bir süre sonra tekrar faaliyete geçmişti. Ödenek yetersizliği nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tadilatına Üniversite Konseyinin kararı ile 2017 yılında başlanacağı bilgisi basında yer almıştır." diyerek 7 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ödenek yetersizliği nedeniyle tadilat yapılamadığı doğru mudur?


2- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tadilatına 2017 yılında başlanacağı iddiası doğru mudur?


3- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi tadilatı için gereken tutar nedir? Bu tadilat için yardım yapılacak mıdır?


4- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde oluşan hasarın kaynağının Marmaray ve İSKİ çalışmaları olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise zararın karşılanması için Marmaray inşaatını üstlenen firmalara ve İSKİ'ye bildirimde bulunulmuş mudur?


5- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin borcu nedir? Bu borçlar ötelenecek midir?


6- Üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesine yönelik bir çalışma mevcut mudur? Mevcut ise çalışmanın içeriği nedir?


7- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yerleşkesinin AVM, otel ve lüks konut inşaatı için satılacağı iddiası doğru mudur?






Geri Dön