26 / 04 / 2024

Çeşme Belediyesi eski buz deposunu satın aldı!

Çeşme Belediyesi eski buz deposunu satın aldı!

Sahil şeridinde yıllardır atıl duran yapının bulunduğu alan satın alındı. Eski buz deposu, Çeşmeli'nin oldu. Çeşme Belediyesi, İmar Planı'nda "belediye hizmet alanı" olarak geçen bina ve arazisini belediye meclisinden aldığı yetkiyle satın aldı.



İzmir'in Çeşme İlçesi'nde belediye, sahil şeridindeki eski buz deposunun da içinde bulunduğu 947 metrekarelik araziyi kente kazandırmak için satın aldı. Binanın yapılacak fizibilite çalışmasının ardından hazırlanacak projeyle müze, sergi alanı, kültür merkezi gibi kamu yararına bir tesise dönüştürülmesinin hedeflendiği bildirildi. Çeşme'de 'sahil şeridi' olarak bilinen Hürriyet Caddesi'ndeki, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait yıllardır atıl durumda bulunan 947 metrekarelik arsa ve içindeki eskiden buz deposu olarak kullanılan 60 yıllık bina el değiştirdi. Çeşme Belediyesi, İmar Planı'nda "belediye hizmet alanı" olarak geçen bina ve arazisini belediye meclisinden aldığı yetkiyle satın aldı. 



Çeşme'nin en güzel noktalarından birinde bulunan atıl bir binayı kente kazandıracakları için sevinçli olduklarını ifade eden CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, tapu işlemlerinin tamamlandığı belirtip, "İmar planlarında da belediye hizmet alanı olarak geçen binayı almak için uzun uğraşlar verildi. Çeşme sahilinde yer alan bina ve alanı, kente en çok fayda sağlayacağı amaç doğrultusunda kamuyla buluşturmak istiyoruz. Çeşme'nin kent dokusuna uygun olarak düzenlenecek bina ve arsa için projelendirme çalışmalarına şimdiden başladık" diye konuştu. Müze, sergi alanı, kültür merkezi gibi kamu yararına olabilecek bir tesise dönüştürülmesi düşünülen bina ve arazisinin kaç liraya alındığı ise açıklanmadı.


Ege Telgraf


Geri Dön