17 / 04 / 2024

Çeşme Marina bugün açılıyor!

Çeşme Marina bugün açılıyor!

Çeşme Marina, 400 yat bağlama kapasitesi ile 12 ay hizmet verecek



IC İbrahin Çeçen Holding ve İngiliz Camper & Nicholsons Marinas International'ın 13 milyon euro yatırımla hayata geçirdiği liman, 400 yat bağlama kapasitesi ile 12 ay hizmet verecek.

IC İbrahim Çeçen Holding ve İngiliz Camper & Nicholsons Marinas International ortaklığında 13 milyon euro yatırımla kurulan Çeşme Marina bugün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle açılacak. 400 yat bağlama kapasitesine sahip olan marina, Doğu Akdeniz'in yıldızı olmayı hedefliyor. Çeşme şehir merkezinde yer alan Çeşme Marina, uluslararası standartlarda hizmet verecek. Bünyesinde yat kulüp, spa, restoranlar, barlar, spor ve sağlık merkezi gibi birçok sosyal olanağın bulunduğu marina, Çeşme'de yeni bir çekim merkezi olacak. Marina'da ayrıca yat gereçleri satan mağazalar, çamaşırhane, duş ve tuvalet, süpermarket, özel park yerleri, kablosuz internet erişimi de yer alıyor.

Bugün öğle saatlerinde İzmir'e gelerek AK Parti İl Başkanlığı'nın hazırladığı programa göre bazı sivil toplum kuruluşlarını ve meslek odalarını ziyaret etmesi beklenen Bakan Yıldırım, saat 20.00'de de Çeşme Marina'nın açılışını gerçekleştirecek. Marina, denizde 400, karada ise 100 tekne park kapasitesine sahip. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen marinanın tasarımını St. Tropez'deki dünyaca ünlü Port Grimaud'a imza atan Atelier Xavier Bohl ve Ayyapı Mimarlık yaptı. 379 metre uzunluğunda 2.5 metre derinliğinde rıhtımın bulunduğu yat limanında 4 yat yanaşma iskelesi yer alıyor. Marina, toplam 31 bin metrekare kara alanına sahip. İstanbul ile Güney Akdeniz arasında vazgeçilmez bir mola noktası olarak görülen marina, 12 ay boyunca açık olacak.

Marinada neler var?
* 6 metreden 60 metreye kadar olan 400 tekne için bağlama hizmeti.
* 24 saat denizci ve palamar hizmeti.
* 24 saat güvenlik ve kapalı devre güvenlik sistemi.
* Tüm marinayı kapsayan Wi-Fi.
* Teknik servisler.
* Çekek hizmetleri.
* 100 tekne kapasiteli çekek alanı.
* 80 ton travel lift, 20 ton boat mover.
* Sintine ve atık su arıtma istasyonu.
* Atık alım istasyonu.
* 16 Amp'den 400 Amp'e kadar elektrik çıkışı.
* Her elektrik kutusunda 42 kanallı TV çıkışı.
* Yat kulübü.
* Duşlar ve tuvaletler.
* Çamaşırhane ve bulaşıkhane.
* cRent A Car ofisi.
* Akaryakıt.
* Temiz su.
* Otopark.
* Yüzme havuzu.
* Yat market ve süpermarket.
* Golf arabaları ve bagaj taşıyıcılar.

Hangi markalar yer alıyor?
Restoran-cafe: Monk by Babylon, Port Balık, Tuval, Marinada, Wineway, Blue Crab, Köprü, Mado, Milestone, Burger King, Furun, Kumrucu Şevki, Sir Winston House, Room Marine, Marina Gurme, Bonjour Brasserie.
Giyim: Mudo Marine, Gant, Mendo's, Vakko Cruise Vakko H20, Calvin Klein Jeans, Polo Garage, Home Store, Henri Lloyd, Stonerock, Slam, Quiksilver, T-Box, Nike Store, Tabuu, Seasnow Extreme, Shakespeare in Love, Taka Wear, Tuval, Megalov.

Diğer: Carrefoursa, Teknosa, D&R, Kids Entertainment, B&G Store, Sesna-Azimut, Solo Deniz, Elan, Romdan, Begila Yatçılık Galeon-Kaiserwerft, Lemon Sailing School, Pilgrim, Nen's, Giormani Optic, Zeytin Vs., K&S Jewellery, Tuval, Accessories, Butik Otel, Karma Tobacco Shop, Barog, Marine Elektronik.
YeniAsır/Murat Şahin


Geri Dön