19 / 04 / 2024

Çeşme Tapu Müdürlüğü'nde operasyon: 45 gözaltı!

Çeşme Tapu Müdürlüğü'nde operasyon: 45 gözaltı!

İzmirin Çeşme İlçesinde, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Tapu Müdürlüğü görevlilerinin de aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı



İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Çeşme Tapu Müdürlüğünde yolsuzluk yapıldığı, rüşvet alındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Uzun süredir teknik takibe alınan Çeşme Tapu Müdürlüğüne ve önceden belirlenen bazı adreslere bugün sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda, Ceşme Tapu Müdürlüğü görevlileri, emlakçılar ve müteahitlerin de aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.

Çeşme Tapu Müdürlüğünde bugün hiçbir işlem yapılmazken, polisin, binadaki aramalarının sürdüğü bildirildi. Çeşme merkezli olarak il genelinde devam ettiği belirtilen operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

TAPU MÜDÜRÜNÜN İFADESİNE BAŞVURULACAK

Gözaltına alınan 45 kişiden 8inin İlçe Tapu Müdürlüğü görevlisi olduğu belirtilirken annesinin vefatı nedeniyle Kahramanmaraşta olduğu öğrenilen Çeşme Tapu Sicil Müdürü Y.T.Ş.nin de ifadesine başvurulmak üzere emniyete davet edileceği bildirildi.
Hürriyet


Geri Dön