24 / 04 / 2024

Çeşme TOKİ Konutları'na yoğun ilgi!

Çeşme TOKİ Konutları'na yoğun ilgi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İzmir'in Çeşme ilçesinde yerel mimariyle yaptığı konutların bölge halkından yoğun ilgi gördüğü bildirildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, ilçedeki sosyal konut projesinin Türkiye'de bir örnek oluşturduğunu söyledi.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İzmir'in Çeşme ilçesinde yerel mimariyle yaptığı konutların bölge halkından yoğun ilgi gördüğü bildirildi.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, ilçedeki sosyal konut projesinin Türkiye'de bir örnek oluşturduğunu, yerel unsurları ve yatay mimariyi barındıran projelere ülke genelinde devam ettiklerini ifade etti. Turan, talep örgütlenmesi yöntemi ile başlattıklarını projeyle ilgili önemli geri dönüşler aldıklarını belirterek, "Çeşme'deki sosyal konut projelerimize yoğun bir ilgi var. Vatandaşlarımızın kaymakamlığımıza başvurusuyla bir talep projesi olarak  İzmir  Çeşme Sosyal Konut Projesi'ni hayata geçirdik. Kısa süre içinde tamamlayarak hak sahiplerimize noter huzurunda 'Konut Belirleme Kurasını' takiben güzel evlerini teslim edeceğiz" diye konuştu. 


"Kente değer katıyor" 


Kentlere yatay planlama, semt kültürü ve yöresel unsurların değer kattığına dikkati çeken Turan, "Sadece Çeşme'den ilgi gelmiyor. İzmir'in çeşitli bölgelerinden vatandaşlarımızın talepleri geliyor. Özellikle projemizin tanıtımından sonra vatandaşlarımızın olumlu görüşleri oldu. Çeşme Sosyal Konut projesi Türkiye için örnektir" diye konuştu.



Yeni Asır


Haber Habertürk Egeli'de şöyle yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut Idaresi'nin (TOKİ) İzmir'in Çeşme ilçesinde yaptığı konutlara yoğun ilgi olduğu bildirildi.TOKİ Başkanı Ergün Turan projenin turizme de katkı sağlayacağına işaret ederek, "Çeşme Sosyal Konut projesi, mimarisiyle, yöresel unsurları banndırmasıyla örnek teşkil edip turizm bölgemize katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı. 


Habertürk Egeli


Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İzmir'in Çeşme ilçesinde yerel mimariyle inşaa ettiği konutların, bölge halkından yoğun ilgi gördüğü bildirildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, ilçedeki sosyal konut projesinin Türkiye'de bir yenilik teşkil ettiğini, mahallî unsurları ve yatay mimariyi barındıran projelere ülke genelinde devam ettiklerini ifade etti. Ergün Turan, "Çeşme'deki sosyal konut projemize yoğun bir ilgi var. Vatandaşımızın kaymakamlığımıza başvurusu ile bir talep projesi olarak İzmir Çeşme Sosyal Konut Projesi'ni inşaa ediyoruz. Kısa süre içinde tamamlayarak hak sahiplerimize noter huzurunda 'Konut Belirleme Kurasını' takiben güzel evlerini teslim edeceğiz" diye konuştu. 


Yeniçağ



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Projeden konut alabilmek için hane halkı gelirinin toplam 3200 liranın altında olması, hiç konut sahibi olmama, 5 yıl Çeşme'de ikamet ediyor olma şartı aranıyor. 


Yoğun ilgi gördü 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İzmir'in Çeşme ilçesinde yerel mimariyle yaptığı konutların bölge halkından yoğun ilgi gördüğü bildirildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, talep yöntemi ile başlattıkları projeyle ilgili önemli geri dönüşler aldıklarını söyledi. 

Turan, "Vatandaşların talebiyle 'İzmir Çeşme Sosyal Konut hayata geçirdik. Kısa sürede tamamlayarak hak sahiplerine noter huzurunda güzel evlerini teslim edeceğiz" dedi. 


Turizme de katkı 


Çeşme projesinin Türkiye'de bir örnek oluşturduğunu belirten Ergün Turan, yerel unsurları ve yatay mimariyi barındıran projelere ülke genelinde devam ettiklerini ifade etti. Kentlere yatay planlama, semt kültürü ve yöresel unsurların değer kattığına dikkat çeken Ergün Turan, projenin turizme de katkı sağlayacağma işaret ederek, "Proje, mimarisiyle, yöresel unsurları barındırmasıyla örnek teşkil edip turizm bölgemize katkı sağlayacak" diye konuştu. 



Posta


Geri Dön