18 / 04 / 2024

Çeşme'de 5 milyon 355 bin liraya satılık turizm tesisi!

Çeşme'de 5 milyon 355 bin liraya satılık turizm tesisi!

Çeşme Belediye Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre İzmir Çeşme'de yer alan turizm tesisi 5 milyon 355 bin liraya satılıyor. İhale, 3 Ekim 2013 tarihinde saat 14030'da gerçekleştirilecek...



Çeşme Belediye Başkanlığından:

Belediyemize ait  İzmir  İli, Çeşme İlçesi, Ilıca Mahallesi, 7966 ada, 1 parselde kayıtlı: 25.142,00 m2 yüzölçümlü imar parseli; üzerine imar planının gerektirdiği imar koşullarına, idari ve eki teknik şartnameye uygun ve bedelsiz olarak Belediyemiz adına ve Belediyemiz mülkiyetinde kalacak şekilde “Turizm Termal Kür Merkezi” inşa etmek ve bu amaçla kullanmak şartıyla, 2886 Sayılı Kanunun 35/a maddesi gereği 29 yıl süreyle kiraya verilecektir.

MUHAMMEN BEDEL İLK BİR YIL İÇİN: 5.355.000,00-TL (Beş milyon üç yüz elli beş bin Türk Lirası)

GEÇİCİ TEMİNAT: 160.650,00-TL (Yüz altmış bin altı yüz elli Türk Lirası)

İHALE TARİHİ VE YERİ: İhale Çeşme Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu, 03.10.2013 tarihinde, saat:14:30

İHALE ŞARTNAME VE EKLERİNİN NEREDE GÖRÜLEBİLECEĞİ VE HANGİ ŞARTLARDA TEMİN EDİLECEĞİ: İhale şartname ve ekleri, resmi çalışma saatleri içerisinde Çeşme Belediyesi Hukuk Servisinde bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif vereceklerin, ihale saatine kadar ihale dokümanının onaylı bir suretini, 1.000,00-TL (Bin Türk Lirası) bedel karşılığında temin etmesi zorunludur.

Teklifler iç ve dış olmak üzere iki zarftan oluşacaktır. İsteklinin ihaleye katılabilmesi için aşağıda sayılan belgeleri, teklifleri kapsamında iç zarf ile birlikte dış zarfta sunmaları gerekmektedir:

Katılımcı gerçek kişi ise:

1 - İkametgah belgesi (İhale tarihinden en çok 15 gün öncesine kadar ilgili makamdan alınmış mernis adresi olmalıdır.)

2 - Kimlik fotokopisi (Aslı, zarfın tesliminde yetkiliye gösterilecektir.)

3 - Vekil vasıtasıyla ihaleye gireceklerin vekaletnameleri,

4 - Geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu,

5 - İç zarf (Teklif mektubu)

Katılımcı tüzel kişilik ise:

1 - Tüzel kişiliğe ait son tebliğ adresini gösteren oda sicil kaydı, imzaya yetkili kişiyi ve yetki süresini gösteren Ticaret Sicil Gazetesi veya aynı bilgileri içeren noterde düzenlenmiş imza sirküleri,

2 - Yetkili kişiye ait kimlik fotokopisi (Aslı, zarfın tesliminde yetkili kişiye gösterilecektir.)

3 - Vekil vasıtasıyla ihaleye gireceklerin vekaletnameleri,

4 - Geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu.

5 - İç zarf (Teklif mektubu)

İsteklilerin ortak girişim olması halinde; yukarıda istenen belgeler her bir ortak için ayrı ayrı hazır edilerek, bunlara ilave olarak ortak girişim beyannamesi ve ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi ibrazı şarttır.

Hem gerçek hem de tüzel kişiler için aranan belgeler:

1 - Mali durum bildirimi ve banka referans mektubu (Tahmini bina değeri olan 59.583.800,00-TL’nin en az %20’si kadar kullanılmamış nakit kredisi ve teminat kredisine ilişkin ilgili bankanın genel müdürlüğü teyitli yazısı). Banka referans mektubu Belediyemize hitaben düzenlenecektir.

2 - İsteklinin son beş yıla ait ihalenin ilan tarihinden sonra alınmış ilgili vergi dairesinden alınmış vergi borcu olmadığına dair belge. Kollektif şirketlerde ortaklardan her birinin vergi borcu olmadığını ayrı ayrı belgelendirmeleri gerekmektedir. Komandit Şirketlerde ise sınırsız sorumluluğa sahip ortakların her birinin ayrı ayrı vergi borcu olmadığına dair belge ibraz etmeleri gerekmektedir.

3 - İlan tarihinden sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olmadığına dair belge.

4 - Belediyeye borcu olmadığına dair belge.

5 - İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair Belediyemiz yetkilisinden alınmış belge.

6 - İhale dokümanının alındığına dair makbuz.

İstenilen evrakların tamamı asıl veya noter tasdikli suret olarak ihale gün ve saatine kadar sunulacaktır. İhale dosyasına sunulan belgeler ihalenin sonunda iade edilmeyecektir. Yabancı yatırımcıların Türkiye’de şubesi bulunmaması halinde istenen belgeleri, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğuna onaylatılması gerekmektedir.

TEKLİFLERİN VERİLMESİ: Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine Çeşme Belediyesi İhale Komisyon Başkanlığının İnkılap Caddesi, No: 2 Çeşme İzmir adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme halinde teklif geçersizdir. Bu nedenle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz. Çeşme Belediye Başkanlığından ilanen duyurulur.

6290/1-1


Geri Dön