19 / 04 / 2024

Çeşme'deki Aya Yorgi Koyu imara mı açıldı?

Çeşme'deki Aya Yorgi Koyu imara mı açıldı?

Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden Çeşme’de ünlülerin uğrak noktası Aya Yorgi’de 100 dönümlük alanın imara açılacağı yönündeki iddialar, işletme sahiplerini ayağa kaldırdı. İşletmeciler, sosyal medya üzerinden ‘Koyuma Dokunma’ sloganıyla imza kampanyas



Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı yönündeki iddialara karşın imza kampanyası başlatıldı. Bölgede en az 100 dönümlük bir alanda imar çalışmalarının yapıldığını öğrendiklerini belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanvekili Bülent Tercan, “Eğer bu koy imara açılırsa otellerden restoranlara kadar yapılar burayı dolduracak. Böylece turistleri çeken doğallığı bozulacak” dedi.



Mavi bayrağa sahip Aya Yorgi Koyu’nun, Time Dergisi tarafından da ‘Dünyada Görülmesi Gereken 100 Yer’ arasında yer aldığını aktaran Tercan, “Bölge otantik yapısıyla turistleri cezbediyor. Ancak imar çalışmalarıyla bu yapı bozulacak. Zaten yapıların, AVM’lerin kralı büyükşehirlerde var. Turistler buranın doğası için geliyor. Doğaya karşı atılacak her adım insanlık suçu olacaktır” dedi.



1345 İMZA TOPLANDI

Bu arada bölgede faaliyet gösteren ünlü gece kulüpleri de “Change.org” internet sitesi üzerinden ‘Koyuma Dokunma’ isimli imza kampanyası başlattı. Toplam 10 bin imzanın hedeflendiği kampanyada şimdiye kadar bin 345 imza toplandı. Sitede kampanyayla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Aya Yorgi Koyu’nun geleceği, yeni planlama dahilinde ‘betonlaşma’ üzerinden çizilecek. Bu bölgeyi betonlaşmaya açmak, kelimenin tam anlamıyla ‘katliam’ olacaktır. Konuyla ilgili çalışmaların/planlamaların ivedilikle durdurulması için lütfen, bu kampanyaya imza vererek bize katıl.”

İmza kampanyasını yürüten Paparazzi Beach Club sahibi Özlem ve Bülent Gürcan, geçtiğimiz yıl Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın tesis işletmecileriyle bir araya geldiğini belirtti. Gürcan, “Başkan Dalgıç bu toplantıda planları yaptırdığını ve Aya Yorgi’yi imara açacağını bizzat kendisi söyleyip bize planları gösterdi” iddiasında bulundu. İmza kampanyası hakkında da bilgi veren Özlem Gürcan, “Yaklaşık 200 dönümlük koyun Aya Yorgi bölümü için 10 bin imzayı toplayıp Çeşme Belediye Başkanlığı, İmar Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na vereceğiz” dedi.



Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise bölgede yapıldığı iddia edilen imar çalışmalarını yalanladı. Dalgıç, “Böyle bir şey yok. Zaten planlar binlerce kişiyi ilgilendirdiği için her zaman açık, aleni şekilde yapılır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı 25 bin, 5 bin ve binlik planlar var. Ama ona rağmen uygulama yani parselasyon işlemi yapılmadı. Kaldı ki parselasyon çalışması yapılsa bile orada çok ciddi bölgesel yeşil alanlar olacak. Bütün sahiller de plansızlıktan kurtulacak. Ama orada ifade edildiği çok katlı bir yapılaşma olmaz” diye konuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan da, “Oralar zaten bizim değil; Çeşme Belediyesi’ne ait. Adı geçen bölgede de bizim herhangi bir çalışmamız bulunmamakta” ifadelerini kullandı.



Habertürk


Geri Dön