25 / 04 / 2024

Çeşme'nin kapısı Rus turiste açılıyor!

Çeşme'nin kapısı Rus turiste açılıyor!

St. Petersburg Denizcilik Asamblesi Başkanı Kont Nikolay Orlov Çeşme'yi ziyaret etti. Ziyarete Türkiye Sualtı Araştırmaları Vakfı Başkanı Oğuz Aydemir ile emekli amiraller Metin Ataç ve Işık Biren eşlik etti.




Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılması planlanan ama çeşitli nedenlerle ertelenen St. Petersburg Denizcilik Asamblesi Başkanı Kont Nikolay Orlov Çeşme'yi ziyaret etti. Ziyarete Türkiye Sualtı Araştırmaları Vakfı Başkanı Oğuz Aydemir ile emekli amiraller Metin Ataç ve Işık Biren eşlik etti. Çeşme Kalesi'nde yer alan müzeyi gezen ve Çeşme Deniz Savaşı anısına yapılan Rus Koridoru'nda sergilenen objeleri inceleyen Orlov, daha sonra Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı ziyaret etti. 1.5 saat süren görüşmede, Çeşme'de bir Türk-Rus Dostluk Parkı yapılması kararlaştırıldı. 23-25 Temmuz 2014 tarihinde St. Petersburg'ta gerçekleştirilen II. Uluslararası Avrasya Denizcilik Tarihi Kongresi esnasında Çeşme ile Puşkin şehirleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolü Çeşme Belediyesi'ne teslim edildi. 


Cazibe merkezi

Aydemir, "Şimdi yapmamız gereken Çeşme'yi Ruslar için bir cazibe merkezi haline getirmek. Çeşme, büyük bir potansiyel olarak kendisini gösterecektir" dedi. Dalgıç da iki kentin birbirine destek vereceğini söyledi. Orlov ise, "Tarihimize ait eserleri görmekten memnun oldum. Biz de Türk-Rus dostluğu adına katkıda bulunabiliriz. En önemli katkımız buraya Rus turistleri getirmekte olur dedi. 




Yeni Asır


Geri Dön