16 / 04 / 2024

Çeşme’nin yazlık ev fiyatları Bodrum’u solladı!

Çeşme’nin yazlık ev fiyatları Bodrum’u solladı!

2015 yılı Ocak – Mayıs ayı sahibinden.com verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası olurken, yazlık evlerde ortalama fiyatın 425 bin TL’yi bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu.



Türkiye’nin en çok ziyaret edilen e-ticaret sitelerinden sahibinden.com, 2015 yılına ait ilk 5 aylık yazlık ev verilerini açıkladı. Verilere göre en çok yazlık ev ilanı Kuşadası ilçesinden verilirken, ev fiyatlarının ortalama 425 bin TL’yi bulduğu Çeşme en pahalı ilçe olarak kaydedildi. 


Tatilcilerin gözde merkezlerinden Bodrum’da ise yazlık ev fiyatları Çeşme’nin gerisinde kalarak ortalama 240 bin TL olarak belirlendi. Türkiye’nin ilk “yavaş şehir” unvanına sahip ilçesi Seferihisar’daki yazlıklar ortalama 157 bin 500 TL’den alıcı buldu. 


sahibinden.com verilerine göre, İstanbul’a yakın olmak isteyen tatilcilerin ilk tercihlerinden olan Şile’de yazlık ev fiyatları ortalama 350 bin TL olarak gözlendi. İstanbul’daki yazlıkçıların şehirden bir başka kaçış merkezi olan Silivri’de ise ortalama yazlık bedeli 165 bin TL oldu.


Yazlıkçılar villa ve müstakil ev tercih ediyor


2015 Ocak-Mayıs ayı verilerine göre tüketiciler yazlık ev özelliklerinde en çok müstakil ve villa tipini tercih etti. sahibinden.com’un Türkiye genelindeki yazlık ev verileri doğrultusunda villa tipi evler ortalama 164 bin TL’den, müstakil evler ise ortalama 166 bin TL’den alıcı buldu. 



Geri Dön