25 / 04 / 2024

Çeşme'ye Eğlence Adası geliyor!

Çeşme'ye Eğlence Adası geliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün projesi ile başta Aya Yorgi Koyu'ndaki işletmeler olmak üzere ilçedeki bar ve disko tarzı eğlence mekanları tek bir bölgede toplanacak. 2017'de faaliyete geçmesi beklenen Eğlence Adası'nda işletmelere müzik ve saat sınırı olmayacak.



Yaz dönemlerinde gürültüsüyle sık sık gündeme gelen turizm cenneti Çeşme'de sorunun kökten çözülmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilginç bir proje başlattı. 'Eğlence Adası' adı verilecek olan ve Mersin Koyu civarında hazine arazisi üzerine kurulacak eğlence merkezleri sabaha kadar müzik yayını yapabilecek. Eğlence ve müzik severler müzik ve saat sınırı olmayan 'Ada'da eğlenebilecek. Eğlence merkezlerinin yapılacağı bölgede konut yapımına izin verilmeyeceği öğrenilirken, proje için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi ile turizmcilerin görüşlerinin alındığı da öğrenildi. 


GÜRÜLTÜ GÜNDEMDE

Deniz ve kumu ile dünyaya adını duyuran Çeşme, son dönemlerde özellikle Aya Yorgi Koyu'nda eğlence merkezlerinden yayılan aşırı müzik nedeniyle hep gündeme geldi. Vatandaşlar defalarca Kaymakam ve belediyeye giderek şikayetçi oldu. Şikayetler sonrası eğlence merkezleri denetlendi, uyarıldı ve para cezası kesildi. Kaymakamlık, müzik yayın saatlerine sınırlama getirirken, yüksek sesli müzik gelen bölgelere ses perdeleri koydurdu. Yapılan görüşmeler, denetimler ve önlemler bir türlü gürültü sorununu çözemedi. 


SADECE EĞLENCE

Çevre ve Şehircilik İzmir Müdürlüğü, her yıl tatilcileri ve eğlence mekanı sahiplerini karşı karşıya getiren ses krizini kökünden çözmek ve yeni bir eğlence konsepti oluşturmak için ilginç bir proje hazırladı. Projede, bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, yerleşim yerlerinden uzak bir alanda eğlence merkezlerinin bir arada toplanması kararlaştırıldı. Alanda, sadece disko, bar ve eğlence merkezi kurulacak, bölgede kesinlikle konut ve yapılanmaya izin verilmeyecek. 


MÜZİK YAYINI KAÇA KADAR? 

İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu'nun yaptığı düzenlemelere göre, Alaçatı Çark Mevkisi, Mehmet Kuyu Plajı, Piyade Kumluğu, Bedir Mevkisi, Ayayorgi Koyu, Azmak Mevkisi, Altınkum Plajı ve Pırlanta Mevkisi'ndeki mekanlar için sabah saat 07.00 ile gece 03.00 arasında müzik yayınına izin veriliyor. Bölgeler dışında kalan alanlarda ise müzik yayını, 07.00-01.00 arasında sınırlandırıldı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulacak olan projede, eğlence merkezlerinde müzik için sınır olmadığı gibi sabaha kadar da ses sınırlaması olmadan yayın yapılacak. Proje için aylarca yer arayışında bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yerleşim yerlerinden uzak ve hazine arazisindeki Mersin Koyu'nu tespit, etti. Mersin Koyu bölgesinde ulaşım kolaylığı da olacağı için Çeşme Kaymakamlığının görüşü de alınarak, yer kesinleşti. 


Proje hazırlanırken, Çeşme Kaymakamlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi, turizmciler ve eğlence merkezi sahipleri ile görüş alıverişinde bulunuldu. 

Kurum yetkilileri, turizmciler ve eğlence merkezi sahipleri 'Eğlence Adası'na olumlu bakarken, KasımAralık gibi tekrar toplantı yapılarak, bölgede kaç iş yeri olacağı, gidiş, geliş güzergahları detaylı olarak görüşülecek. Projenin 2017 sezonunda faaliyete geçmesi bekleniyor. 


Habertürk Egeli


Geri Dön