18 / 04 / 2024

Çetin Osman Budak: Antalya'da kongre ve fuar turizmi artmalı!

Çetin Osman Budak: Antalya'da kongre ve fuar turizmi artmalı!

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Eğer Antalya’da kongre ve fuar turizmi geliştirilirse bunun turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yaymaya, dolayısı ile turizmin katma değerini artırmaya pozitif etkisi olacak” dedi...



ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Eğer Antalya’da kongre ve fuar turizmi geliştirilirse bunun turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yaymaya, dolayısı ile turizmin katma değerini artırmaya pozitif etkisi olacak” dedi.


ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Eğer Antalya’da kongre ve fuar turizmi geliştirilirse bunun turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yaymaya, dolayısı ile turizmin katma değerini artırmaya pozitif etkisi olacak” dedi. Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik ve beraberindeki heyet Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Budak, TİMDER’in önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sivil toplum kuruluşlarının demokrasiye önemli katkıları olduğunu belirten Budak, “İnşaat şu an Türkiye’nin lokomotif sektörü. TİMDER’de bu lokomotifin önemli bir parçası” dedi. Antalya ekonomisi hakkında bilgi veren Budak, “Antalya elinde bulundurduğu turizm potansiyeli ve yatırımlarıyla dünyadaki en önemli destinasyonlarından birisi. Antalya aldığı turist sayısı itibarı ile ülkeler ile kıyaslanıyor. Türkiye’nin en büyük probleminin problemlerinden birisinin cari açık olduğunu vurgulayan Budak, turizmin cari açığın kapanmasında büyük etkisi olduğunu söyledi. Turizmin inşaat sektörünü de canlandırdığının altını çizen Budak, “Antalya, turizmdeki gücünü her yıl arttırarak sürdürüyor. Bu durum inşaat sektörüne de önemli katkı sağlıyor. Turizmdeki gelişme başta inşaat olmak üzere pek çok sektörde büyüme sağlıyor” şeklinde konuştu.

 


Fuar ve kongre turizmi çok önemli


İnşaat sektörünün Antalya’da düzenlenen Yapı Malzemeleri Fuar’ına ilgisini arttırması gerektiğini de belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, şunları kaydetti: “Antalya kongre ve fuarcılık alanında ilerlemesini sürdürüyor. Kentin fuarcılık altyapısının önümüzdeki dönemde büyütülmesi söz konusu. Eğer Antalya’da kongre ve fuar turizmi geliştirilirse bunun turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yaymaya, dolayısı ile turizmin katma değerini artırmaya pozitif etkisi olacak. Bu konuda sizden de Antalya’da düzenlenen Yapex Fuarı’na destek olmanızı istiyorum. Antalya inşaat konusunda önemli bir potansiyel barındırıyor. Burada düzenlenen fuar sizlere yeni iş olanakları sunacaktır.” TİMDER Başkanı Kemal Çelik, ATSO’yu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, Antalya’nın turizm ve tarımda yakaladığı başarıda Antalyalı girişimciler ve iş adamlarının büyük emeği olduğunu vurguladı. Çelik, özel sektörün gücü ile Antalya’nın daha da gelişme kaydedeceğine inandıklarını belirtti. Türkiye’deki inşaat sektörünün önemli noktalara geldiğini belirten Çelik, “Özellikle üretim alanında sektör olarak ciddi bir gelişme gösterdik. Vitrifiye üretiminde dünya lideri, seramik üretiminde Avrupa ikincisi konumuna geldik. Bu büyüme, sektörü bugünkü konumuna taşıdı” dedi.  


Antalya Akdeniz Manşet 


Geri Dön