26 / 04 / 2024

Çetinsaya: Konut fiyatlarının artmasına üzülüyorum

Çetinsaya: Konut fiyatlarının artmasına üzülüyorum

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya, “Konut fiyatlarının yükselmesi hiçbirimizin yararına değil. Fiyatlar ne kadar yükselirse o kadar az insana ulaşırız. Fiyatların artmasına üzülüyorum” dedi.



Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, orta ve alt gelir grubunun ev almak istediğini ancak fiyatların geldiği seviyenin ‘ulaşılabilir’ olmaktan uzaklaştığını vurgulayarak, “Fiyatlar ne kadar yükselirse o kadar az insana ulaşırız. Orta gelirli grubu ev sahibi yapmak için metrekare fiyatının 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında olması gerekiyor. Biz inşaat maliyeti olarak bunu yapabiliriz ancak arsa maliyeti eklenince bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Arsa sahipleri inanılmaz fiyatlar ile karşımıza çıkıyor. Maliyetlerimizin asgaride kalması lazım” diye konuştu.


Artaş İnşaat’ın Avrupa konutları markasıyla ürettiği Kale’de konutların büyük kısmı kısa sürede satıldı. Projede konut satışlarının ardından ofis ve dükkanlar da satışa çıktı.


Erken teslim...


Kale Endüstri Holding’in arsası üzerine Topkapı’da yükselen projede, 599 dairenin yer alırken, 52 ofis ve 30 mağaza bulunuyor. Ofislerin büyüklükleri 236 ile 1061 metrekare arasında değişiyor. Ofislerin metrekare fiyatı 9 bin liradan başlıyor. Büyüklükleri 99 ile 1182 metrekare arasında değişen mağazaların metrekare fiyatları ise 21 bin liradan başlıyor. 


Süleyman Çetinsaya, “Ofis ve dükkanlar için ciddi anlamda talep alıyoruz” dedi. Avrupa Konutları Kale’nin konut kısmında satışların yüzde 90 oranında tamamlandığını söyleyen Çetinsaya, “Temmuz 2016 olarak belirttiğimiz teslim tarihinden 3 ay önce teslim etmeyi planladığımızı söylemek isterim” diye konuştu. , eylül ayından itibaren gündemdeki yeni projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak, Ataköy Çobançeşme’de yine Kale Endüstri Holding’in arazisinde ofis ve rezidanstan oluşan bir projeyi satışa çıkaracaklarını söyledi.


Çetinsaya, “Ayazağa’da ortaklarımızla hayata geçirdiğimiz Vadistanbul projemizin 3’üncü etabını da bu dönemde satışa çıkaracağız. Burada 1500 konut ve 100 bin metrekarelik AVM ve ticari alanlar olacak. Kayaşehir’de de projemiz olacak” dedi.


Çetinsaya, şu ana kadar 11 bin 500 konutun teslimini yaptıklarını belirterek, bunun Temmuz ayına kadar Tema İstanbul’daki konutların da eklenmesiyle 15 bin 600’e çıkacağını kaydetti. Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür ise birlikte yeni projelerin de işaretini vererek, “Ortaklığımızın devamı niteliğinde, katma değeri yüksek projelere imza atmayı hedefliyoruz” dedi.



Milliyet





Geri Dön