24 / 04 / 2024

Cevahir Grubu, Pirelli binasının yerine 4 yıldızlı otel yapacak!

Cevahir Grubu, Pirelli binasının yerine 4 yıldızlı otel yapacak!

Cevahir Grubu, Grand Cevahir, Sultanahmet ve Maltepe 'den sonra portföyüne Gayrettepe 'de yeni bir otel yatırımını dahil ediyor. Pirelli 'nin eski ofis binasının yerinde otel inşaatına başlayan grup iş otelini 2012 'de hizmete açmaya hazırlanıyor



Cevahir  Grubu, Gayrettepe 'deki Pirelli 'nin bulunduğu eski merkez ofis binasını otele dönüştürüyor. Büyükdere Caddesi üzerindeki binayı yıkan ve yıkma işlemleri için uzun süredir mesai harcayan grup, buraya 4 yıldızlı, 100 odalı bir iş oteli inşa etmeye hazırlanıyor. Biz Cevahir Hotels çatısı altında faaliyet gösterecek olan oteli kendilerinin işleteceğini söyleyen Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Cevahir, yatırımın maliyeti hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu projeye özel önem veriyoruz. Kafamızda herhangi bir rakam belirlemedik içimize sinen bir proje olana kadar ne harcanması gerekiyorsa o kadar yatırım yapacağız. ”

14 katlı olacak

Otelin lokasyonunun çok merkezi olduğuna ve hem iş hem de alışveriş merkezlerine çok yakın olduğuna dikkat çeken Cevahir, bu bu yüzden özellikle iş dünyasına hitap edecek bir mimari ve hizmet anlayışıyla oteli hayata geçireceklerini açıkladı. Otelin inşaatı kadar arazi çok dar olduğu için bir süredir binanın yıkım işleriyle uğraştıklarını ve şimdi bu işlem tamamlandığı için inşaata başlayabildiklerini aktaran Mehmet Cevahir, 2012 yılında da oteli açmayı planladıklarını belirtti.

Otelin yer altında 4 kat olmak üzere toplam 14 kat üzerine kurulacağını anlatan Cevahir, “İnşaatı yaparken çevreyi de rahatsız etmeden çalışıyoruz buna rağmen oteli gelecek yıla yetiştireceğiz ” diye konuştu. Biz Cevahir Hotels çatısı altında 5 yıldızlı Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi 'yle butik otel konseptindeki Sultanahmet Cevahir 'in bulunduğunu hatırlatan Mehmet Cevahir şunları söyledi: “Otel yatırımlarını seviyoruz ve performanslarından memnunuz. Bir de Maltepe 'de deniz kıyısında bir yatırımımız var. Onu 4 yıldızlı olarak planlamıştık ama onu da 5 yıldızlı otel kategorisine yükseltiyoruz. Oda sayısını 100 'den 200 'e çıkarıyoruz. ”

Arçelik 'in Romanya 'daki şirketine mükemmellik ödülü

ARçELİK A.şž. 'nin Romanya 'daki işletmesi Arctic S.A., Japon devlet kuruluşu Japan Institute of Plant Maintenance (JIPM) tarafından, ‘TPM Mükemmel Fabrika Süreklilik Ödülü 'ne layık görüldü. Arctic S.A., bağımsız denetçiler tarafından yapılan iki aşamalı denetimlerden başarıyla geçerek, Romanya 'da ‘TPM Mükemmel Fabrika Süreklilik Ödülü 'nü alan ilk şirket oldu.

Kyoto 'da gerçekleşen ödül töreninde, Arctic İşletmesi adına ödülü Arctic S.A. Üretim Yöneticisi Marian Serban, JIPM yetkililerinden aldı. Arçelik A.şž. bu ödül ile birlikte, Türkiye ve yurtdışı işletmeleri olmak üzere, JIPM tarafından verilen TPM Ödüllerini 12 kez kazanmış oldu. Koç Holding A.şž. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.şž. Genel Müdürü Levent çakıroğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, üretim kalitesi saygın kuruluşlar tarafından tescillenen fabrikalarda farklı ürün kategorilerinde dünyanın enerji ve su verimliliği alanında rekortmen ürünlerini ürettiklerini belirtti.

Arctic, Romanya 'da yüzde 30 pazar payı ile ülke pazarındaki lider durumda.
Vatan/Hale TÜZÜN


Geri Dön