20 / 04 / 2024

Cevdet Yılmaz: BELDES için 400 milyon TL ek kaynak koyduk

Cevdet Yılmaz: BELDES için 400 milyon TL ek kaynak koyduk

Artık nüfusu 10 binin altında bulunan yerleşim bölgeleri de BELDES"ten yararlanacak. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz œBELDES için 400 milyon TL ek kaynak koyduk dedi



Hükümet, belediyeleri altyapı desteği sağlayamayı amaçlayan BELDES projesinin kapsamını genişletti.

Artık nüfusu 10 binin altında bulunan yerleşim bölgeleri de BELDES"ten yararlanacak. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz œBELDES için 400 milyon TL ek kaynak koyduk dedi. Yılmaz, projenin artık nüfus sınırı olmadan uygulanacağını belirterek, mali durumu yetersiz, temel hizmetleri karşılamayan belediyelerin merkezi olarak destekleneceğini ifade etti. Yılmaz œMiktarı belli, içme suyu, kanalizasyon gibi temel hizmetler bunlar. Lüks bir takım işler değil diye konuştu.

BELEDİYE SAYISI NETLEşžMEDİ

Kaynağın kaç belediyede kullanılacağı konusunda İller Bankası, DPT, çevre Bakanlığı, DSİ tarafından çalışma yapıldığını anlatan Yılmaz, analizlere ve finansman durumuna göre belediyelerin belirleneceğini söyledi. Yılmaz œProjesi hazır olan, yapılacak olan işler var. Valilikleri il bazında çalıştırdık. İyi bir ihtiyaç analizi yaptırdık. 400 milyon TL"yi temel ihtiyaçları çözmeye dönük kullanacağız dedi.
NEVİN BİLGİN/Star


Geri Dön