20 / 04 / 2024

Çevre Bakanlığı yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor!

Çevre Bakanlığı yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bünyesinde bulunan Türkiye Çevre Koruma Vakfı 2014 yılı itibarı ile hak kazanan 38 yüksek lisans ve doktora öğrencisine burs veriyor.



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bünyesinde bulunan Türkiye Çevre Koruma Vakfı 2014 yılı itibarı ile hak kazanan 38 yüksek lisans ve doktora öğrencisine burs veriyor. Karşılıksız olarak verilen burs bedelleri yüksek lisans öğrencilerine 12 ay süre ile ayda 600 TL, doktora öğrencilerine ise 24 ay süre ile aylık 900 TL olarak belirlendi.


2015 yılında 25 yüksek lisans, 25 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 50 öğrenciye burs verilmesi planlanmaktadır. Vakıf tarafından Bakanlığın iştigal konularından oluşan burs konuları 7 ana başlık altında, toplam 55 alt başlıkta yer alıyor.


-Burs verilecek ana başlıklar-


 - ENERJİ

- KENTSEL DÖNÜŞÜM

- MEKÂN / SOSYAL HAYAT

- DENİZ VE KIYI YÖNETİMİ

- İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE HAVA YÖNETİMİ

- SU VE TOPRAK YÖNETİMİ

- ATIK YÖNETİMİ 


Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından yeni yılda yine aynı konu başlıkları altında verilecek olan yüksek lisans ve doktora bursuna, belirtilen konu başlıkları altında tez hazırlayan öğrenciler vakfın web sitesinden (www.tucev.org) 1 Ekim - 31 Ekim 2014 tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.


Burslar tez aşamasındaki öğrencilere verilecek olup, başlangıçta 25 yüksek lisans öğrencisine aylık 600 TL olmak üzere 12 ay süre ile verilecek. 25 doktora öğrencisine ise aylık 900 TL olmak üzere 24 ay süre ile verilecektir. Nihai karar ve tasarruf Türkiye Çevre Koruma Vakfı Yönetim Kurulu ve Burs Komisyonuna ait. Vakıf tarafından 50 yüksek lisans öğrencisine 12 ay süre ile verilecek burs için 360.000 TL Doktora öğrencilerimiz için ise 24 ay için 50 öğrenciye 1.080.000 TL olmak üzere toplam burs bütçesi olarak 1.440.000 TL ayrıldı.


Burs alan öğrenciler üniversite tarafından yapılan tez kabulünden sonra, tezini yazılı doküman ve cd formatında birer kopya halinde Türkiye Çevre Koruma Vakfına vermekle yükümlü olacak. Bu yolun tercih edilmesinin başlıca sebebi ise, hem bilim adına çalışan öğrencilerimizin vakıf tarafından desteklemesi hem de Bakanlığın ilerideki çalışmalarına bu tezlerin ışık tutması hedefleniyor.   



Geri Dön