26 / 04 / 2024

Çevre Bakanlığı'nda 9 görevden alma!

Çevre Bakanlığı'nda 9 görevden alma!

Bakanlıkta müdür ya da daire başkanı olarak görev yapan bürokratlar görevlerinden alındı, yerlerine başka isimler atandı. Görevden alınanlar bakanlıkta 'sürgün yeri olarak nitelendirilen görevlere getirildi...



17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından Bakan Erdoğan Bayraktar'm da oğlu göz altına alınmış, bakan "Dosyadaki imar planları Başbakan'm onayı ile yapılmıştır. 

Başbakan da istifa etmesi gerekir" diyerek görevinden ve milletvekilliğinden istifa etmişti. Kabine revizyonunda yerine İdris Güllüce getirilmişti. 


BAYRAKTAR DÖNEMİNİN KADROLARINA 'SÜRGÜN' 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı'nca başlayan görevlendirmeye göre, en büyük değişiklik Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Müdürlüğü'nde yaşandı. 

Bu kurumda Daire Başkanı olup, aynı kurumun Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Abdülvahap Çağatay Dikmen'in görevi sonlandırıldı ve 'kızak' yeri olarak bilinen Bakanlık Müşavirliği'ne 'sürgün' edildi. Yerine, daha önce Bayraktar döneminde görevden alınarak Bakanlık Müşavirliği'ne gönderilen Mehmet Mustafa Satılmış tekrar Genel Müdürlük görevine getirildi. 

Ayrıca, yine bu Müdürlüğün Genel Müdür Yardımcılıklarına Bakanlık Müşaviri Kemal Dağ, Mahmut Dağaşan ve Daire Başkanı Ali Rıza Tanas getirildi. 

Bu isimler de, Bayraktar döneminde görevden alman isimlerdi. 

Müdürlükte Daire Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Oğuz Güner ve Ali Temel Oztürk ise, Bakanlık Müşavirliği'nde görevlendirilirken, Daire Başkanlığı görevine ise yine daha önce bu görevi yürüten Hasan Güven'in getirilmesi dikkat çekti. Güven, Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre mühendisi olup, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Müdürlüğü'nde görev yapıyordu. 


Evrensel


Geri Dön