25 / 04 / 2024

Çevre eğitimine yönelik iş birliği protokolü 10 Temmuz'da imzalanacak!

Çevre eğitimine yönelik iş birliği protokolü 10 Temmuz'da imzalanacak!

Çevre ile ilgili bilinçlendirme ve koruma çalışmalarının kapsamını genişletmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında çevre eğitimine yönelik iş birliği protokolü imzalanıyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında çevre eğitimine yönelik iş birliği protokolü imzalanıyor.



Çevre ile ilgili bilinçlendirme ve koruma çalışmalarının kapsamını genişletmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğündeki koordinasyon ve iş birliği çalışmaları son sürat devam ediyor. Çevre bilincinin çocuklarda da yaygınlaştırılması ve okullara da girmesi amacıyla 2 Bakanlık büyük bir is birliğine imza atıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin imzalayacağı Protokolle; çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, doğal kaynakların korunması, çocukların, engellilerin, ailelerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi konularında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında iş birliği yapılacak. 3 yıl geçerli olacak protokol isteğe bağlı 1 yıl daha uzatılabilecek.



Protokol kapsamında;



Her iki Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlıkları yetkilendirilerek çevre eğitimi ve çevrenin korunması konularında basılı ve görsel eğitici materyaller hazırlanacak.



Eğitim materyalleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uzman görevlendirilecek.



Protokolde yer alan yetkili birim diğer birimlerle de koordinasyonu sağlayacak.



Geri Dön