27 / 04 / 2024

Çevre görevlisi başvurusu nasıl yapılır?

Çevre görevlisi başvurusu nasıl yapılır?

Çevre görevlisi belgesi almak isteyen kişilerin Bakanlık tarafından düzenlenen çevre görevlisi sınavına girmeleri gerekiyor. Peki, çevre görevlisi başvurusu nasıl yapılır? İşte Çevre görevlisi sınav başvuruları..



Çevre görevlisi başvurusu nasıl yapılır?

Çevre görevlisi belgesi almak isteyen kişilerin Bakanlık tarafından düzenlenen çevre görevlisi sınavına girmeleri gerekiyor. 


Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veteriner fakültelerinden mezun olanlar temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konusunda yapılacak sınava katılmak zorunda oluyor.


Çevre görevlisi olmak için sınavda 100 (yüz) üzerinden 70 (yetmiş) ve üzeri puan alınması gerekiyor. Bu puanı alanlar başarılı sayılıyor ve çevre görevlisi belgesini almaya hak kazanıyor.


Sınav başvurularında Bakanlıkça yapılan veya yaptırılan temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı eğimine katılım belgesi sunuluyor. Peki, Çevre görevlisi başvurusu nasıl yapılır?


Çevre Görevlisi Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgeler

Çevre görevlisi belgesi başvurusunda aşağıdaki bilgi ve belgelerin sunulması zorunludur;


1) Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası,


2) İletişim bilgileri (Adres, telefon, faks, elektronik posta adresi),


3)Eğitim durumunu gösteren lisans ve/veya lisansüstü diploma/mezun olduğunu gösterir belgesi,


4) Vesikalık fotoğraf,


5) En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olan veya çevre mühendisliği konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim alan meslek grubu için, çevre mevzuatı eğitimi katılım belgesi,


6) En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veteriner fakültelerinden mezun olan meslek grupları için, temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı sınav sonuç belgesi,


7)Belge başvuru bedelinin, Bakanlık Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına yatırıldığına dair hesap belgesi.



Çevre görevlisi eğitimi ne zaman 2014?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön