24 / 04 / 2024

Çevre Görevlisi Eğitimleri 27 Ekim - 02 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek!

Çevre Görevlisi Eğitimleri 27 Ekim - 02 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir etkinlik daha geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya’da 27 Ekim - 02 Kasım 2014 tarihlerinde “ Çevre Görevlisi Eğitimleri ” düzenleyecek...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya’da 27 Ekim - 02 Kasım 2014 tarihlerinde “Çevre Görevlisi Eğitimleri” düzenleyecek.



Çevre görevlisi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, “Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmeliğin” 6, 7 ve 16.ncı maddeleri kapsamında çevre görevlisi belgesi almak isteyen kişiler için, Antalya’da eğitim verilecek.


Çevre görevlisi olabileceklerde aranılacak nitelikler için yönetmeliğin 6.ncı maddesi dikkate alınacak.


Çevre görevlisi yeterlik belgesini alabilmek için, üniversitelerin en az 4 yıllık çevre mühendisliği bölümünden mezun olan ve çevre mühendisliği, çevre bilimleri, çevre teknolojileri konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış olanların “Çevre Mevzuatı” eğitimine katılmaları gerekiyor.


Üniversitelerin en az 4 yıllık mühendislik bölümlerinden, fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden ve veteriner fakültelerinden mezun olanların, “Temel Çevre Bilimleri” ve “Çevre Mevzuatı” eğitime katılmalı ve de Bakanlıkça yapılacak sınavda başarılı olarak çevre görevlisi belgesini almaları gerekiyor.


Çevre görevlisi yeterlik belgesi alabilmek için düzenlenecek eğitimle ilgili; eğitim tarihi, yeri ve başvuru şartları hakkındaki detaylı açıklamalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde yer alıyor.



TOKİ Haber 




Geri Dön