25 / 04 / 2024

Çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar!

Çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar!

1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe giren Çevre izin ve lisans yönetmeliği gereğince bazı firmaların çevre izin ve lisans belgesi alması gerekiyor. İşte çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar..



Çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar!

1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe giren Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken çevre izin ve lisansı sürecinde uyulacak usul ve esasları düzenliyor.


Yönetmelik gereğince, çevre izin belgeyi; Alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca işletmelere verilecek belgeye deniyor.


Çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar da yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Çevre izni veya çevre izin ve lisansına tabi işletmeler


MADDE 5 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi işletmeler, çevresel etkilerine göre Ek-1 ve Ek-2 listelerinde sınıflandırılmıştır.


(2) Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler, faaliyette bulunabilmeleri için, öncelikle geçici faaliyet belgesi almak zorundadır.


(3) Geçici faaliyet belgesi alan işletmeler belge tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi almak zorundadır.


Geçici faaliyet belgesi, çevre izni veya çevre izin ve lisansı belgesi vermeye yetkili merciler


MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelik uyarınca verilecek geçici faaliyet belgesi veya çevre izin veya çevre izin ve lisansı;


a) Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için Bakanlık,


b) Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri,


tarafından verilir.


(2) Birden fazla tesisi olan işletmelerin çevre izni veya çevre izin ve lisansı işlemleri, işletme adına ve işletmede aynı adreste yer alan tüm tesisler değerlendirilerek yürütülür ve sonuçlandırılır. Bir işletme içinde Ek-1 ve Ek-2 listesine tabi faaliyet veya tesislerin birlikte bulunması halinde söz konusu müracaat Ek-1 kapsamında değerlendirilir.


Çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar için tıklayın



Çevre izin ve lisans yönetmeliği 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön