25 / 04 / 2024

Çevre mühendislerinin eğitim sorunu meclis gündemine taşındı!

Çevre mühendislerinin eğitim sorunu meclis gündemine taşındı!

Çevre mühendislerinin çevre görevlisi eğitimine tabi tutulma gerekçeleri için CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yazılı soru önergesi hazırladı..



Çevre mühendislerinin eğitim sorunu meclis gündemine taşındı!


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Çevre mühendislerinin çevre görevlisi eğitimine tabi tutulma gerekçelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan önergesindeki soruları Başbakan Yıldırım'a iletti.


Bayraktutan'ın soruları

1- Bakanlık, 4 yıl akademik öğrenim gören Çevre Mühendislerinş neden Çevre Görevlisi Eğitimine tabi tutmaktadır? Bakanlığı bu zorunluluğa iten gerekçeleri nelerdir?


2- Çevre Görevlisi Eğitimi kapsamında verilecek ders konularını, akademide gören tüm mühendislik ve meslek grupları, neden bu eğitimlerden muaf tutulmamıştır?


3- Çevre Mühendisleri ve odaları, akademik öğrenimleri ve pratik deneyimleri gözetildiğinde, Çevre Görevlisi Eğitimi verebilecek kapasite ve diplomaya (sertifika) sahiptir. Çevre görevlisi eğitimi, neden ilgili Bakanlığınızda görevli çevre mühendisleri ve odaları eliyle, kamu eğitim kurumlarında verilmemektedir?


4- Çevre Mühendislerine Çevre Görevlisi Eğitimi'ni zorunlu tutarak; Bakanlığımızın üniversiteleri, üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümlerini, Çevre Mühendisliğinde görev yapan öğretim üyelerini, Çevre Mühendisliği bölümünde okuyan öğrencileri, mezun mühendislerin hayatlarının 4 yılını ‘hiç‘e indirdiğinin farkında mı?


5- Bakanlık Çevre Mühendislerinin üniversitede aldıkları eğitime güvenmiyor ya da bu eğitimi yeterli bulmuyor mu? Öğrenilmesini istediğiniz konuları neden üniversitelerin ders programlarına dahil edilmiyor?


6- Bakanlık, Ülke nüfusunun çoğunun asgari ücretle geçindiği bir ülkede, beş yıldızlı otellerde yaptığı, pahalı eğitimlerden, yeni mezun olmuş işsiz bir mühendisin nasıl yararlanabileceğini düşünüyor?




Geri Dön