26 / 04 / 2024

Çevre temizlik araçları dağıtılıyor!

Çevre temizlik araçları dağıtılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlara temiz bir çevre ve kaliteli bir yaşam alanı ortamı sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. İdris Güllüce’nin de katılacağı “101 Belediye Başkanlıklarına Çevre Temizlik Aracı Dağıtım Töreni” yarın yapılacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlara temiz bir çevre ve kaliteli bir yaşam alanı ortamı sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarına çevre temizlik araçları dağıtımını gerçekleştiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılacağı “101 Belediye Başkanlıklarına Çevre Temizlik Aracı Dağıtım Töreni” yarın yapılacak.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin çevre yatırımlarını kesintisiz olarak desteklemeye devam ediyor. Bakanlık, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre politikalarının etkin uygulanması amacıyla belediyelere çevre temizlik araçları kapsamında çöp toplama, vidanjör, arazöz ve yol süpürme aracı veriyor. Aynı zamanda bisiklet yolu projesi, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık düzenli depolama tesisi gibi çevresel altyapı tesislerine 2002’den bu güne kadar yaklaşık 1 milyar TL nakdi yardım bulundu. Bakanlık olarak, sadece bu yıl 262 adet çevre temizlik aracı olmak üzere toplamda 351 projeye 49 milyon TL’yi aşan şartlı nakdi yardımda bulunuldu.

 

Bakanlık,  gerçekleştirilecek törende belirlenen kurum ve kuruluşlara 35 adet çöp toplama aracı, 20 adet vidanjör, 10 adet yol süpürme aracı, 10 adet arasöz ve 25 kuruma çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla çöp konteynırı ile 1 kuruma çevre temizlik projesi yardımı verecek. Bakanlık, 101 Belediyeye Çevre Temizlik Aracı Dağıtımında toplam 13.668.620 TL yardım yapmış olacak.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıca yaşanabilir alanlar yaratmak için katı atık depolama ile atık su arıtma tesisleri yatırımlarına öncelik veriyor. Türkiye’de bugün 77 adet düzenli katı atık depolama sahası ile bin 56 belediyeye ve nüfusun yüzde 70’ine hizmet veriliyor. Bakanlık, yılsonuna kadar katı atık düzenli depolama sahalarının sayısını 80’e çıkarmayı planlıyor.   Stratejik planlara göre 2023 yılına kadar ülkemizin tamamına katı atık düzenli depolama hizmeti verilecek. Bu çalışmalar yapılırken bir yandan da 2023 yılına kadar vahşi çöp sahalarının da tümünün rehabilite edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.



Geri Dön