18 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Çevre temizlik vergisi, konut ve işyeri ile diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. 2015 yılı vergi takvimine göre, çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 3 gün kaldı..



Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Çevre temizlik vergisi, konut ve işyeri ile diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor.


Taşınmazın kullanıcıları tarafından ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 3 gün bulunuyor. 30 Kasım'da sona erecek vergi dönemi için hala ödeme yapmamış mükelleflerin ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Ancak bu yükümlülük işyeri kullacılarında oluyor. Çünkü konutların çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su faturasının ödenmesi ile, çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


İşyeri kullanıcıları ise belediyeye ödeme yapılıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisinde mükellefiyet, taşınmazın kullanılmaya başlanması ile birlikte başlıyor.


Çevre temizlik vergisi beyannamesi mükellef olunduğunda bir defaya mahsus olmak üzere veriliyor. Takip eden yıllarda binayı kullanan kişi değişmediği sürece yeniden beyanname verilmiyor.


Çevre ve temizlik vergisi mükellefiyeti, taşınmazın satılması, kiraya verilmesi ya da tanışma hali gibi bazı nedenlerden dolayı taşınmazın kullanımının sonlanması halinde bitiyor.




10 soruda çevre temizlik vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön