26 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2016!

Çevre temizlik vergisi 2016!

Çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar oldu? Bu vergi ne zaman ödenecek?



Çevre temizlik vergisi 2016!

Çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor.


Bu vergi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesinde, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor.


Konutlara ait çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılıyor. Ancak işyeri ve diğer binalar için vergi ödemesinin belediyede yapılması gerekiyor.


2016 yılında konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacak.


İşyerleri için ödenecek bedel ise, bina gruplarına ve bina derecelerine göre belirleniyor.


Çevre temizlik vergisi 2016 ne zaman ödenecek?

Vergi ödemeleri, emlak vergisi ile aynı dönemle yapılıyor. Buna göre 1 Mart'ta başlayacak vergi dönemi, 31 Mayıs'ta sona erecek. Çevre temizlik vergisinin ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödenecek.



2016 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön