29 / 03 / 2024

Çevre temizlik vergisi affı için son 3 gün!

Çevre temizlik vergisi affı için son 3 gün!

Mesken ve işyerleri için ödenmesi gereken çevre temizlik vergisine yapılandırma hakkı tanındı. Başvuruların 1 Aralık'ta sona ereceği çevre temizlik vergisi affı için son 3 gün bulunuyor...



Çevre temizlik vergisi affı için son 3 gün!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Meskenlerin vergisi su faturalarına yansıtılırken; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıların belediyeye ödemeleri gerekiyor.


Bilindiği üzere 6552 sayılı Torba yasa ile bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı getirilmişti. Yapılandırılabilecek vergiler arasında taşınmazların çevre temizlik vergi borcu da bulunuyor.


Buna göre yapılandırma başvuru tarihi içerisinde müracaat eden kimseler, aftan yararlanarak vergi borçlarını taksitlendirebiliyor.


Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı;


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma başvuruları 1 Aralık 2014 tarihine kadar yapılıyor. Buna göre, çevre temizlik vergisi affı için son 3 gün bulunuyor.


Yapılandırılan vergi borcu taksit ödemeleri ise 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor.


Taksitlerin ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gereken yapılandırmada bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 



Vergi affı için nereye başvurulacak 2014?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön