27 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çevre temizlik vergisi, işyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. İşyeri için vergi belediyeye ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl sorgulanır? İşte çevre temizlik vergisi borç sorgulama...



Çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Belediye gelirleri arasında yer alan çevre temizlik vergisi, işyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor.


Çöp vergisi olarak da bilinen vergi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan yapılardan alınıyor.


Konutlar için söz konusu vergi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. Çevre temizlik vergisi, belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


İşyerleri sahiplerinin çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi değil, kullanıcı oluyor. Taşınmazda kiracı olması halinde vergi ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor.


Vergi mükellefiyeti de, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihte başlıyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl sorgulanır?


Çevre temizlik vergisi borç sorgulama..

Sorgulama işlemi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye gidilerek yapılabildiği gibi; belediyenin web sayfasından da borç sorgulanabiliyor.



Çevre temizlik vergisi 2015 ödeme tarihleri!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön