25 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirme!

Çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirme!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Torba Yasası ile ödenmeyen çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirilebiliyor...



Çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirme!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor.


Vergi ödeme şekli, mesken ve işyerlerinde farklılık gösteriyor. İşyerleri için vergi belediyeye giderek ödenirken; meskenlerde ise su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su faturalarının ödenmesi durumunda çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


Vergi borcunu ödemeyen mükelleflere vergi cezası kesiliyor. Ancak Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa gereğince, çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor.


Çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirme işlemleri..

Çevre temizlik vergisi borcu taksitlendirme için, belediyeye giderek 30 Kasım 2014 tarihine kadar müracaat edilmesi gerekiyor.


Bu tarihin kaçırılması durumunda yapılandırma hakkı da kaybediliyor. 


Kanun ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı;


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, taksitlendirilebiliyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor.


İlk taksitin Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gereken yapılandırmada bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 



Çevre temizlik vergisinin son günü!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön