25 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi hafta sonu ödenir mi?

Çevre temizlik vergisi hafta sonu ödenir mi?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmeti için konut ve işyeri kullanıcılarından tahsil ediliyor. Meskende su faturasına yansıtılan bu verginin işyerleri için belediyede ödenmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi hafta sonu ödenir mi?



Çevre temizlik vergisi hafta sonu ödenir mi?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmeti için konut ve işyeri kullanıcılarından tahsil ediliyor. Meskende su faturasına yansıtılan bu verginin işyerleri için belediyede ödenmesi gerekiyor.


İş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, belediyelerce binaların tarifedeki derecelere intibak ettirilmesi üzerine her yılın Ocak ayında yıllık tutarı itibarıyla tahakkuk etmiş sayılır.


İlk kez mükellefiyet tesisi durumunda 1 ay içinde ilgili belediyeye bildirim verilir.


Yeni mükellefiyet tesisi durumunda verginin ödenmesi taksit dönemleri itibarıyla farklılık gösterebiliyor.


Çevre temizlik vergisi, Mart-Nisan-Mayıs aylarında ilk taksiti; Kasım ayında ikinci taksiti olmak üzere toplamda 2 taksitte ödenebiliyor. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenir mi?


Çevre temizlik vergisi hafta sonu ödeme

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Bu süreçte kimi belediyeler tahsilat veznelerini hafta sonu da açık tutarak vergi tahsili yapabiliyor.


Çevre temizlik vergisi borcunuzu hafta sonu ödeme şansınız olup olmadığını bağlı olduğunuz belediyeden öğrenebilirsiniz.



Çevre temizlik vergisi yanlış hesaplanırsa ne olur?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön