26 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı!

Çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı!

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi gereğince ödeniyor. 31 Mayıs'ta sona erecek çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı..



Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi gereğince ödeniyor. Bu vergi halk arasında çöp vergisi olarak da biliniyor.


Çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödeniyor. Ancak bu vergi, arsa ve araziler için ödenmiyor.


Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi değil, kullanıcısı oluyor. Buna göre taşınmazda kiracı olması halinde bu vergiyi mal sahibi değil kiracılar ödüyor.


Çevre temizlik vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşyerleri için belediyeye ödenen bu vergi konutta su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. 


Vergi için Mart ayında başlayan ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Buna göre, çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı. Bu verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. 


Dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön