25 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi için son 3 gün!

Çevre temizlik vergisi için son 3 gün!

İşyeri ve meskenler için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. 2. taksit ödemelerinin 1 Aralık'ta sona ereceği çevre temizlik vergisi için son 3 gün bulunuyor..



Çevre temizlik vergisi için son 3 gün!

İşyeri ve meskenler için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Belediye Gelirleri Kanunu gereğince vergi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor.


Çevre temizlik vergisinin mükellefi, taşınmaz malın sahibi değil, kullanıcısı oluyor. Taşınmazda kiracının olması durumunda, vergiyi kiracılar ödüyor.


Meskenlerin vergisi su faturasına yansıtılıyor ve su faturasının ödenmesi halinde çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


Ancak işyerleri için verginin belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. Vergiyi taşınmaz malın sahibi değil, kullanıcısı ödüyor. Eğer taşınmazda kiracı varsa vergi mükellefi kiracı oluyor. 


Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Buna göre 2014 yılına ait çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. 


1 Aralık 2014 tarihinde sona erecek çevre temizlik vergisi için son 3 gün bulunuyor.



Çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön