20 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi!

Çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi!

Çevre temizlik vergisinden muaf tutulmayan ancak kullanılmayan konut ve iş yerleri için belediyeye başvuruda bulunarak vergiden muafiyetlik istenebiliyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği...



Çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi!

Genel ve Özel İl İdareleri, Yardım Kuruluşları, Üniversiteler, Üniversitelerin kullandıkları binalar, İbadethane binaları, Karşılıklı olmak kaydıyla elçiliklerin kullandıkları binalar, Söz konusu konsolosluklarda çalışanların ikamet ettiği binalar, Uluslararası kuruluşların kullandıkları binalar çevre temizlik vergisinden muaf tutuluyor.


Yukarıda belirtilen binalar dışında kalan konut ve işyerleri için de muafiyetlik söz konusu. Çevre temizlik vergisinden muafiyetin mümkün olması için aranan şart: söz konusu binanın kullanılmıyor (boş) olması.


Boş olan konut ve işyerleri vergi muafiyetliği için sahiplerinin belediyeye bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. Çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.



Örnek çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi:


........... Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne



.................... sicil numaralı mükellefim ..................... Mahallesi .................... sokak ........ numarada bulunan işyerim boştur. Gereği için yerinde yoklama yapılmasını arz ederim.




İsim/Soyisim


Adres:


Tel:


Çevre temizlik vergisi beyannamesi 2013!

Çevre temizlik vergisi muafiyetleri!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön