29 / 03 / 2024

Çevre temizlik vergisi ödeme noktaları!

Çevre temizlik vergisi ödeme noktaları!

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Vergi sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nerede ödenir? İşte çevre temizlik vergisi ödeme noktaları..



Çevre temizlik vergisi ödeme noktaları!

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Vergi sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödeniyor.


2015 yılı çevre temizlik vergisinin ilk taksiti Mart ayında başladı; en son 1 Haziran'da ödendi. Çevre temizlik vergisi 2. taksiti Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre, mükelleflerin vergi ödemeleri 1 ay sonra başlıyor.


Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nerede ödenir?


Çevre temizlik vergisi ödeme noktaları:

Çevre temizlik vergisi ödemeleri, mesken ve işyerleri için farklı şekillerde yapılıyor.


Meskenlerin çevre temizlik vergisi; belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su faturaları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


Ancak işyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.



Çevre temizlik vergisi için gerekli evraklar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön