25 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak ve çevre temizlik vergisi geliyor. 2015 yılı çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor..



Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak ve çevre temizlik vergisi geliyor.


Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi taşınmazın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor.


Buna göre bir dükkanda sahibinin değil de kiracısının olması halinde, çevre temizlik vergisini ödeme sorumluluğu kiracıda oluyor.


Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacı belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinde karşılayan konutlar ile işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların yıl içinde kullanılmaya başlanması halinde, mükellefler; kullanmaya başladıkları tarihten itibaren 30 gün içinde bildirim veriliyor.


Ancak, kullandıkları binalarla ilgili olarak daha önce bildirim veren mükellefler, grup, derece veya mükellefiyetlerinde herhangi bir değişiklik olmadığı sürece bildirimde bulunmayacaklar ve vergi her yılın Ocak ayında kendiliğinden tahakkuk etmiş sayılıyor.


Çevre temizlik vergisi işyerleri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye ödenirken; meskenlerde su faturalarına yansıtılıyor. Su faturasının ödenmesi ile birlikte çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


İşyeri ve diğer binalar için çevre temizlik vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Çevre temizlik vergisi ödemeleri, emlak vergisi ile aynı dönemlerde yapılıyor.


Buna göre bu iki verginin de 2015 yılı ilk taksit dönemi devam ediyor. Mart ayında başlayan 1. taksit dönemi, 1 Haziran'da sona eriyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 10 günü bulunuyor.




Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön