28 / 03 / 2024

Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün!

Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün!

Eylül 2014 'te Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası çevre temizlik vergi borçları yapılandırılabiliyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün bulunuyor...



Çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetinden faydalanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor.


Vergiyi işyeri sahiplerinin belediyeye giderek ödemeleri gerekiyor. Ödemelerini yapmayan mükelleflere vergi cezası uygulanıyor.


Ancak Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile bazı vergi ve alacaklara af getirildi. Yapılandırma hakkın tanınan vergiler arasında çevren temizlik vergisi de bulunuyor.


Kanun ile, 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı;


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, taksitlendirilebiliyor.


Çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları 30 Kasım 2014 tarihinde sona eriyor. Buna göre, çevre temizlik vergisi yapılandırmaları için son 15 gün bulunuyor.


Yapılandırılan borç ödemeleri ise 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor.


İlk taksitin Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi indirimleri nasıl uygulanır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön