26 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisini ödemedim ne olacak?

Çevre temizlik vergisini ödemedim ne olacak?

Çevre temizlik vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona erdi. Peki, vergi mükellefi olduğunuzu ve borcunuzu ödemediğinizi düşünelim. "Çevre temizlik vergisini ödemedim ne olacak?" diyorsanız işte yanıtı..



Çevre temizlik vergisini ödemedim ne olacak?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri için taşınmazın kullanıcısı tarafından ödeniyor. Arsa ve araziler için bu vergi ödenmeyen bu vergi mesken ve işyerleri için de farklı şekillerde ödeniyor.


Meskenlerde su faturasına yansıtılan ve fatura dahilinde ödenen verginin işyerleri için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. Vergi borcu belediyeye iki eşit taksit halinde ödeniyor.


İşyerleri için ilk taksitler, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenmişti. İkinci taksitler için ise en son 30 Kasım'da ödendi.


Peki, vergi mükellefi olduğunuzu ve borcunuzu ödemediğinizi düşünelim. "Çevre temizlik vergisini ödemedim ne olacak?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çevre temizlik vergisi ödememe cezası:

Konutlar için; Çevre ve Temizlik vergisi ödenmez ise bu borç, su faturalarına yansıyor. 6183 sayılı amme alacakları tahsil hususu hakkındaki tahlil gereği icra uygulamaları da yapılıyor. 


İşyerleri hakkında da o dönemde cari olan gecikme faizi ekleniyor ve bir ödeme emri çıkartılıyor. Ödeme emri sonrasında borçlu 7 gün içerisinde bu borcu ödemekle yükümlü sayılıyor.



Emlak vergisi 2. taksitini ödemedim ne olacak?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön