19 / 04 / 2024

Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre izin belgesi: İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek belgeye deniyor. Peki, çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?



Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Mevzuat gereğince verilmekte olan emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve stabilize arıtma çamuru kullanım izinlerinin en az birini içeren belgeye çevre ve izni belgesi deniyor. 


Yönetmelik uyarınca verilecek geçici faaliyet belgesi veya çevre izin veya çevre izin ve lisansı; Ek-1 listesinde belirtilen işletmeler için Bakanlık, Ek- 2 listesinde belirtilen işletmeler için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından veriliyor.


Bakanlık, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için geçici faaliyet belgesi, çevre izni ve çevre izin ve lisansı verme yetkisini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine devredebiliyor.


Birden fazla tesisi olan işletmelerin çevre izni veya çevre izin ve lisansı işlemleri, işletme adına ve işletmede aynı adreste yer alan entegre tesislerin tümü birlikte değerlendiriliyor yürütülüyor ve sonuçlandırılıyor. Bir işletme içinde EK-1 ve EK-2 listesine tabi faaliyet veya tesislerin birlikte bulunması halinde söz konusu müracaat Bakanlık tarafından değerlendiriliyor. Peki, çevre izni belge bedeli ne kadar?


Çevre ve izni belgesi bedelleri..

Çevre ve izin belgesi için ödenecek tutar  her yıl Bakanlık tarafından belirleniyor ve Bakanlığın internet sayfasında yayınlanıyor.


Geçici faaliyet belgesi ile çevre izin veya çevre izin ve lisansının verilmesi için ödenmesi gereken ücretler, yetkili merciin Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüklerine ödeniyor.


Çevre ve izin belgesi nereden alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 



Geri Dön