24 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 24 saat hizmet veriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 24 saat hizmet veriyor!

“Kentsel Dönüşümle Afetlere Hazır Türkiye” mesajıyla ülkemizde bulunan 19 milyon binanın depreme dayanıksız olduğu tahmin edilen yaklaşık 6,5 milyonunu yenilemeyi hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.



Bakanlık 2 yıl önce faaliyete geçirdiği Alo 181 Çağrı Merkezi ile sürecin daha sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için vatandaşlara 24 saat bilgi akışı sağlıyor. Vatandaşların en iyi ve en kaliteli hizmeti alması adına operatörleri her dönem eğitime alan Bakanlık yeni bir eğitim planlaması daha yaptı.


 Çağrı Merkezi’nde çalışan 72 vatandaş temsilcisine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkililerince eğitim çalışmaları başladı.


 Kentsel Dönüşüme Katılma Esasları


Bakanlık yetkilileri gerçekleştirilen eğitimde ilk olarak Alo 181’in vatandaşa hizmet yolunda Kentsel Dönüşüm konusunda bakanlığın üzerindeki yoğun iş yükünü hafiflettiğini açıkladı.


Eğitimciler çalışanlara şu konu başlıkları altında bilgilendirmeler yapıyor:


Vatandaşlar Kentsel Dönüşüme nasıl katılabilir? Riskli bina, riskli alan, rezerv yapı alanı tanımları. Riskli bina tespit, itiraz ve yıkım süreçleri. Vatandaşların 6306 sayılı kanun kapsamında yapacakları yeni binada bakanlığın sağlamış olduğu % 4 hibe faiz desteği, 18 aya kadar kira yardımı, harç ve vergilerden nasıl muaf olabilecekleri. Bu haklardan yararlanılabilmesi için vatandaşların ve bakanlığı lisanslandırmış olduğu kuruluşların yapması gereken iş ve işlemler. Bunun için hazırlanması gereken evrakların listesi. Riskli olarak tespit edilen konutta ikamet eden malik, kiracı veya sınırlı ayni sahiplerine yapılacak kira yardımı ödemeleri hakkındaki genel hususlar.


 Kentsel Dönüşüm Ve Çevreci Afişler Her Yerde

Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye’nin ilk çevreci hattı olan Alo 181’in temel hizmet alanlarına ilişkin olarak afiş çalışmaları da aralıksız sürüyor. Bu çalışmalarla hedef Kentsel Dönüşüm ve çevre duyarlılığını en üst noktaya taşıyabilmek. Türkiye’nin birçok noktasına ulaştırılan afişlerde çevre, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Kadastro uygulamalarına dönük olarak bilgilendirmeler yapılıyor.


 Alo 181’in afişlerini gören vatandaşlar beğenilerini dile getirerek, ‘’Daha yaşanılabilir bir çevre için hep birlikte el ele’’ diyor.


Geri Dön