28 / 03 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akşam'ın haberine açıklama yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akşam'ın haberine açıklama yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 20.03.2013 Tarihli Akşam Gazetesi’nin Manşetten verdiği “5 Çılgın Profesör” başlıklı haberde yer alan “İşte Türkiye’yi dönüştürecek beyin takımı haberine açıklama yaptı



20.03.2013 Tarihli Akşam Gazetesi’nin Manşetten verdiği “5 Çılgın Profesör” başlıklı haberde yer alan “İşte Türkiye’yi dönüştürecek beyin takımı… Başbakan Erdoğan, Kanal İstanbul, 3.havalimanı gibi çılgın projelere karar verecek ekibi seçti. Yıkım-yapım dönüşüm bu hocalara emanet” gibi ifadeler abartı ve gerçek dışıdır.


Haberde yer alan profesörler, Çevre ve Şehircilik Şurası için seçilmiş danışma kurulu üyeleridir. Bu profesörler yılda bir kere toplanacak şuranın gündemini belirleyeceklerdir. Dünyadaki şehirleri inceleyip, rapor hazırlayacaklardır. Bakanlık ise hazırlanan bu raporda ifade edilen görüş ve teklifleri uygunsa değerlendirmeye alacaktır. Raporların herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Haberde yer alan “Bakan Erdoğan Bayraktar’la Çamlıca da bir araya gelindi” ifadeleri doğru değildir.


Haberde yer alan Kanal İstanbul, 3’üncü havaalanı gibi çılgın projelere karar verecek ifadelerinin ise gerçekle hiçbir alakası yoktur. Bu kişiler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na ait bu projelerin; hiçbir aşamasında, hiçbir şekilde bulunmayacaklardır. Ayrıca kentsel dönüşüm konusunda nerelerin yıkılıp nerelerin yapılacağı onlardan sorulacak ifadesi de doğru değildir. Sadece Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar’a bilgilendirme yapabilirler.


Çılgın projelelerle bizzat ilgilenen Başbakan; Şura üyelerini kendi seçti ifadesi de tamamen gerçek dişidir. Adı geçen şahısların seçiminin Sayın Başbakanla hiçbir alakası yoktur.


Not: Adı geçen Gazeteye düzeltme metni gönderildiği halde, düzeltme yapmamıştır.


Geri Dön