20 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 ile okullarda çevre bilinci çalışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 ile okullarda çevre bilinci çalışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri dönüştürülebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması ve sağlıklı bir çevre bilincinin oluşturulması için ilk ve ortaöğretim düzeyinde 1 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyor...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri dönüştürülebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması ve sağlıklı bir çevre bilincinin oluşturulması için çalışmalarına hız verdi.


Bakanlık hazırlanan proje kapsamında ilk ilk ve ortaöğretim düzeyinde 1 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.


Bu kapsamda Trabzon’da gerçekleştirilen ilk çalışmada belirlenen 3 okulda bin öğrenciye sunum yapıldı. Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla yine Bakanlığa bağlı Çağrı Merkezi Alo 181’den oluşturulan çalışma grubu okullarda çevre eğitimlerine başladı.


''Çevrenin Sesine Kulak Ver'' adı verilen projede eğitim planı çerçevesinde öğrencilere şu bilgiler veriliyor: ‘’Çevre kirliliği ile beraber çevremiz, sularımız, toprağımız kirlenir, daha çok ağaç kesilir, doğal kaynaklar çabuk tükenir, hayvanlar zarar görür, daha fazla enerjiye ihtiyaç duyulur, çöp depolama alanları çabuk dolar, dünyamızın yaşam süresi kısalır.


Çevre kirliliğinin önüne geçmek için atık yağ, kağıt, metal, cam, plastik, pil, akümülatör ve içecek kutuları gibi geri dönüşümü mümkün materyalleri geri dönüşüm kutularına bırakmalıyız.


Bu eğitimi gerçekleştirmemizdeki  amaç, minik ellerin yaşanabilir bir dünya için çevreyi koruma bilincini aşılamak, gelecek nesillerin iyi bir çevre eğitimi ile yetiştirilmesini sağlamak, etkin bir çevre denetim sistemi oluşturmak, çevre sorunlarının çözümü için gönüllü çevre müfettişi oluşturmaktır.


Sizler de çevrenizde gelişen her türlü çevresel olumsuzluğu Alo 181’i arayarak ihbar edebilirsiniz. Her gün 24 saat veren merkezimizi arayarak geri dönüşüm hakkında bilgi alabilirsiniz.’’


Eğitimler sonunda sunumu dinleyen öğrencilere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu çevreci broşürler dağılıyor. Proje kapsamında Trabzon’da Milli eğitim Müdürlükleri ile ortak hareket edilerek 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı



Geri Dön