23 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönüşümü halka birlikte yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönüşümü halka birlikte yapacak!

Bakan Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü ne belediyelerin ne de hükümetin tek başına başarabileceğini, topyekün halkla birlikte dönüşümü yapacaklarını söyledi



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kamuoyunda Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümüne İlişkin Yasa'nın büyük bölümünün Meclis'te onaylandığını belirterek, kısa süre içinde yasanın Meclis'ten çıkacağını ifade etti. Okan Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Alternatif Model Arayışları Sempozyumu'nda konuşan Bakan Bayraktar, kentsel dönüşümün tek başına ne kendisinin ne belediyelerin ne de hükümetin başarabileceği bir süreç olduğuna dikkat çekerek, 'Dönüşümü topyekün halkla birlikte gerçekleştireceğiz" dedi. Toplumun bütün katmanları olarak, üniversite, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşların oluşturacağı ortak akılla kentsel dönüşüm sürecinin yönetileceğine değinen Bakan Bayraktar, "Van depremiyle birlikte halkta da bir bilinç oluştu. Dönüşüm bugünden yarına olmaz. 2, 5,10, 20 yıllık dilimlerde Türkiye kentsel dönüşüm sürecini tamamlayacaktır" diye konuştu.

ÖNCELİK RİSKLİ YAPILAR
Bayraktar, "önceliğimizi afet riski taşıyan binaların dönüşümüne veriyoruz" dedi. Bakan Bayraktar, "Vatandaşa diyoruz ki eğer binan riskliyse, bunu değiştir. Yapmıyorsan kamu ve  TOKİ  eliyle tespit edeceğiz. Riskli olduğu kesinse bu binayı yıkmak zorundasın. Yıktıktan sonra arsa sahiplerinin üçte ikisinin onayıyla ne yapacağına karar ver diyoruz" diye konuştu.

Sabah


Geri Dön