27 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziemir'in 3’te 1’ini imara açtı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziemir'in 3’te 1’ini imara açtı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 65’i ormanlık alan olan Gaziemir’in üçte birini imara açtı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol duruma isyan etti.



Geçtiğimiz günlerde  İzmir  Sarnıç’taki piknik alanının ihalesini halkın desteğini de arkasına alarak son anda kazanan ve büyük bir başarıya imza atan Gaziemir Belediyesi, yurttaşları ve sivil toplum kuruluşlarını iki yeni mücadeleye daha çağırdı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, başlarında iki bela olarak adlandırdığı taş ocağı sorunu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilçenin 3’te 1’ini imara açması konusunda basının ve halkın desteğini talep etti, halkın örgütlenerek eylemle tepki koymasını istedi.


Üçte biri imara açıldı

610 hektar büyüklüğündeki Gaziemir’in üçte birinin kendilerine tek kelime danışılmadan imara açıldığını söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65’i orman olan Gaziemir’in geleceğini karartacağını savundu.


Çanakkale ile birlikte Türkiye’nin havası en temiz iki kentinden birisi olduğunu hatırlatan Şenol, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bize sormadan ilçenin 210 hektarını imara açtı. İşin trajikomik tarafı, Bakanlığın yayınladığı kamu spotları” Spotlarda ‘Tarım alanlarını imara açmayın’ diyor. İmara açtıkları alanlarda binlerce zeytin ağacımız var, onlar katledilecek. O yüzden destek istiyorum” dedi.


Yurt Gazetesi


Geri Dön